13 Mart 2012 Salı

KAHVALTILIK HAMUR KIZARTMASI-PİŞİ

Bizim burada  sıkca yapılır hamur kızartması,özellikle
dini bayramlardan birgün önce yani arefe günleri komşulara dağıtılır.
O zaman yuvarlak yani resideki gibi yaparız.
Ben gerek kahvaltıda gerekse ikindi çaylarının yanında da severim.
Pişi namı diğer kabartlamanın hamuru için;
3 su bardağı un
biraz tuz,su
ister kuru maya iserseniz yaşmaya(1/4)
kızartmak için sıvıyağ
bir güzel yoğrulan hamur biraz dinlenir.
Küçük bezeler halinde biraz unla avucumuzun büyüklüğünde oklava veya
merdaneyle açılır.
Kızgın yağda arkalı önlü kızartılır.
Bu defa  içine peynirli,maydonozlu ve
 baharatlı malzeme koyup pişirdim ki
pazar kahvaltısna yakışsın diye.:)
Afiyet olsun....
Not:Mayalanmayı bekleyemeyecek kadar aceleyse
 kabartma tozuylada hamuru yoğurabilirsiniz.
Kabartma tozuyla çok beklemeden de puf puf kabaracaklardır pişiniz.













4 yorum:

  1. bizde de öyle canım kandil günlerinde yaparız lokum deriz aynı malzeme sadece yuvarlak dökeriz
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. bizde de öyle canım kandil günlerinde yaparız lokum deriz aynı malzeme sadece yuvarlak dökeriz
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. ohh bayılırım pişiye :) çocukluğumdan beri değişmez lezzetlerden biridir mutfağımızda :)

    YanıtlaSil
  4. Ben de denedim berbat oldu

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)