19 Mart 2012 Pazartesi

KUZU TANDIR KIVAMINDA ET-SEBZELİ SUSUZ ET PİŞİRME

 Ben eti susuz,kendi lezzetinde daha çok
sevdiğimden dolayı böyle pişirdim.
1 kilo dana eti veya  kuzu eti
1 büyük patates
1 baş sarımsak
2 adet soğan
7-8 tane karabiber, tuz ve
 1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
birkaç defne yaprağı
Tüm etin birkaç yerinden bıçakla çizik atın ve buralara sarımsak,tane karabiberi yerleştirin.
Tuz,zeytinyağı ve salçayla etin her yerini ovun.Susuz olarak düdüklü tencereye yerleştirin.
Soğanları halka halka,patatesleride uzun uzun doğrayın ve etin yanına yerleşirin.
Ocağın en kısık bölümünde 1 saat kadar pişirin. Tabi ete göre pişme aşaması değişebilir.
Dediğim gibi ben susuz sevdiğim için böyle yaptım. Siz düdüklü tencereden aldıktan sonra salçalı ve sevdiğiniz baharatlarla 15-20 dakika kadar tekrar pişirebilirsiniz.
Benim etim kuzu etiydi ve lokum gibi pişti vee çok lezzeli olmuştu:-)
Afiyetler olsun...


15 yorum:

  1. çok güzel görünüyor canım.yanında da pilav.harika gider.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol sevdacım bende nohutlu pirinç pilavı yapmıştım ama resmini çekmeyi unutmuşum:-(

      Sil
  2. ELLERİNE SAĞLIK CANIM
    MMM MİS OLMUŞ
    :)))

    YanıtlaSil
  3. kuzu tandır dedin ve beni mest ettin...
    bayılırım...
    hayır diyemeyeceğim bir yemek...
    konyaya gittiğimde mutlaka tandır yerim ee tabi birde
    etli ekmek, mevlana,
    vazgeçilmezlerim...
    cesetçi olarak bunlara bayılıyorum...
    ah aaahhh en kısa zamanda konyaya gitmeliyim...
    ellerine sağlık...
    sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  4. Canım ne kadar güzel şeyler yazmışsın çok çok teşekkür ederim. Ben de iyi ki bloğu açmışım, güzel insanlarla yüzyüze olmasa da tanıştım, muhabbet ediyorum diyorum :))

    Harika bir et yemeği görüyorum ve ağzım sulanıyor şu anda. Tandıra bayılrım zaten. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. benim de tam zevkime göre olmuş
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar, ellerine saglik canim, sevgiler....

    YanıtlaSil
  7. bende susuz eti daha çok severim ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  8. Merhaba arkadaşlar;
    Hepinizin malumu olduğu üzere, oldukça farklı ve zengin bir yemek
    kültürüne sahibiz Ülke olarak.
    Zaman zaman çeşitli programlarda ve etkinliklerde daha önce hiç
    duymadığımız tatmadığımız lezzetlerle karşılaşıp şaşırıyoruz ve
    çoğunlukla bizde yapmaya çalışıyoruz,
    Bende düşümdümki "Yöresel Lezzetler Etkinliği" düzenleyip bloglar
    arasında değişik kültürlere,farklı bölgelere ait
    yemek,çorba,tatlı,hamur işi gibi bir çok çeşitli yöresel yemeği
    elimizden geldiği kadar bir araya toplayalım istedim...Tabi siz
    değerli arkadaşlarımın sayesinde...

    "Yöresel Lezzetler Etkinliği"mize 22 Mart-12 Mayıs Tarihleri arasında

    ben http://safiyeile.blogspot.com blogumda ev sahibeliği
    yapacağım,göndereceğiniz güzel tarifleri
    beklerim,tariflerinize "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye
    gönderiyorum diye linkimle birlikte not düşüp,tarifinizede hangi
    yöreye ait olduğunu yazıp,
    bana haber verirseniz
    tariflerinizi severek yayınlayacağım.
    Blogu olmayan fakat tarif göndermek isteyen arkadaşlarımızda tariflerini,
    fotoğrafını ve yapılış şeklini yazarak

    safiye.serbest@hotmail.com adresime mail atarak etkinliğimize katılabilirler...

    Etkinliğimize herkes davetlidir,istediğiniz kadar yöresel lezzetle
    katılabilirsiniz...
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. böyle pişirmeyi denemedim hiç, enfes gözüküyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. müthiş bir şey olmuş canım bu ellerine emeğine sağlık mis misss...:) sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Nefis bir tarif yanınada pilav ve salata ben bu tabağı istiyoruuuuum çok acıktım çok daha eve gitmeme en az iki saat var :(( ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  12. Mmmmmm nefis görünüyor eminim tadı da öyledir eilinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Blogunuzdaki paylaşımlar çok önemli ve ilginç grand ofis mobilyaları olarak uzun süredir,sitenizin takipçisiyiz.

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)