18 Mart 2012 Pazar

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


2 su bardağı barbunya(geceden ıslatın)
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet havuç
1 yemek kaşığı ev tipi domates salçası
1 yemek kaşığı ev tipi biber salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 veya 3 küp şeker
Önce barbunya haşlanır ve süzülür. Bir tencerede soğanlar küçük küçük doğranır
ve zeytinyağında kavrulur.İri küp doğranmış biberler ve halka halka doğranmış havuç eklenir.
Biraz kavrulunca şekerler ve salçalarda konur.
Barbunyada eklenir ve göz kararı sıcak su ilave edilir.
Kısık ateşde suyunu çekinceye kadar pişirilir barbunyalar.
Tencereden alınır çünkü
siz ocağı kapatsanız bile zeytinyağı olduğu için pişme devam edecektir.
Ilık veya soğuk limon sıkılarak servis edilir.
Masalrımızı süsleyen harika bir zeytinyağlı...
Afiyetler olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)