24 Ağustos 2012 Cuma

NAR ÇİÇEĞİ EŞLİĞİNDE KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI

Eşimin memleketinde yapılan bu dolmayı bende sevdim.
Diğer dolmalar gibi içinin hazırlaması çok zor değil, yeterki sabahın erken saatlerinde
kabak çiçeklerini toplayabilin. Topladığınız da da siz dolma içini 
hazırlayıncaya kadar içi su dolu bir kaba koyun ki doldurma işleminde zorlanmayın. 
Tam ölçü veremeyeceğim. Çünkü çiçeğin sayısına göre hazırlayın.
Pirinçli ve bulgurlu hazırlayabilirsiniz.
Yazın izindeyken kızım Elif Nazlı'n da elinin değdiği dolma içi için;
2 adet soğan
2 adet domates
bulgur yada pirinç
taze nane veya kurusu
taze rezene
maydonoz
 fesleğen kurusu yada taze yaprakları
 tuz,yenibahar,karabiber
zeytinyağı veya sıvıyağ
 
Yağda incecik doğranmış soğanlar kavrulur,küp küp doğranmış
domateslerde sote edilir ve pirinç yada bulgur eklenerek kavrulur.
Baharatlar da eklendikten sonra altı kapatılır ve yeşil sebzeler 
doğranır ve karıştırılır.
Suyun içinde bekleyen kabak çiçeklerinin içine doldurulur.Çiçeğin uç kısımları içe doğru bastırılır ve yayvan bir tencereye yan yana dizilir.
  
Çiçekler nazik olduğundan dolayı mümkün olduğu kadar kabak çiçeklerini tek sıra halinde dizmeye çalışın.


 Afiyetler olsun.....


 
 
 


31 yorum:

  1. This excellent website definitely has all of the information I needed about this subject and didn't know who to ask.
    Feel free to visit my page : Oyunu

    YanıtlaSil
  2. Görüntüsü şahane, eminim tadı da öyledir, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet görüntüsü kadar tadıda güzel
      inşallah yemk sizede nasip olur

      Sil
  3. kabak çiçeği dolmasını yemek bir türlü kısmet olmadı.çok merak ediyorum tadını.
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. Eskiden bahçeli evimiz vardı ve annem de çok yapardı. Çok severim, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bazı tadlara ulaşmak malesef büyük kentlerde çok zor,
      en kısa zamanda yemeniz dileğiyle

      Sil
  5. Çok zarif bir görntü olmuş ,
    o minik prenseside azıcık mıncırmama izin veririmisiniz:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım,ben izin veririmde elif hanım müsade edermi bilmem, sevgilerimle...

      Sil
  6. Elinize sağlık, Bodrum senelerime götürdünüz beni. Tabi İstanbul'da kabak çiçeği bulup hem de erkenden mümkün değil. Size afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  7. haklısınız ilhan bey istanbul ve kabak çiçeği zor bir ikili,
    belki birileri yapar sizede nasip olur,iyi akşamlar

    YanıtlaSil
  8. Hep denemek istediğim tariflerden biridir.
    Harika gözüküyor,ellerinize sağlık..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kolay, şık bir dolma tek sorun çiçekleri bulmak ve kapanmadan doldurma işlemini yapmak:)

      Sil
  9. Merhaba,
    Ben Elif Edes Tapan blogunuzu çok beğendim ve hemen takipçiniz oldum. Sizi de kendi blog umda takipçi olmaya beklerim :)
    Çok sevgiler,

    http://mutlu-mutfak.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  10. ayvalık pazarında bol miktarda satılıyordu,ama dediğiniz gibi dolmanın içini hazırlayıp pazara öyle gitmek gerekir,hemen alıp eve gelip pişirelim.Yapmadım ama yedim gerçekten güzel bir lezzet..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mehtapcım şanslısın ki ayvalık pazarında bulabiliyorsun,
      ben eşimin memleketine gidince buluyorum anca

      Sil
  11. EŞLERİMİZİN MEMLEKETLERİ YAKIN GALİBA .ÇOK SEVERİM AMA BİR TÜRLÜ YAPMAK NASİP OLMADI ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım belkide aynı memleketlilerdir,
      inşallah yaparsınız birgün

      Sil
  12. Merhaba, blog unuzu çok beğendim ve "bu siteye katıl" butonundan takipçi oldum. Sizi de kendi blog umda takipçi olmaya beklerim :)

    http://momsblognote.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  13. Benim cocuklugumun dolmsi.
    Cok severim.
    Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  14. Artık İstanbul pazarlarında da var. Ama sabah erken gidip almak gerek. Ben tadını ve görüntüsünü midye dolmaya benzetirim. Uzun süre yaşadığım Bodrum'da o kadar çok yedim ki açıkcası burada resmini görünceye kadar akılma gelmemişti. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne şanslısınız ilhan bey istanbul pazarlarında bulmakla,
      evett siz deyince baktım da görüntü kesinlikle midye dolmasına benziyor

      Sil
  15. cok yedim ama bana yapmak hic nasip olmadi ne kabak cicegi alabildim nede yetistirebildim ellerinize saglik cok güzel görünüyorlar

    YanıtlaSil
  16. Ellerinize sağlık. Çok sevdiğim bir maraş yemeğidir.

    Saygılar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bi çok şehirde yapıldığını biliyorum fuat bey ama
      gerçekte nereye ait emin olmamakla beraber ziyaretinize teşekkür ederim

      Sil
  17. MERHABA BU DOLMA HERSEHIRDE YAPILIR AMA ÇICEĞİNI DEMET DENET SATAN IL BALIKESIR ORDA ÇIÇEK BUKETI GIBI SATIYORLAR ELLERINE SAĞLIK MEMLET YEMEKLERIMIZ IYIKI YAPMIŞIN GÖZUMUZ AÇILDI

    YanıtlaSil
  18. www.nasibimce.com ve www.porselendemlik.com


    Tarafından hazırlanmış olan





    76.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE

    20 EYLÜL 2012-20 EKİM 2012

    TARİHLERİ ARASINDA


    http://fusununmutfagi.blogspot.com



    YANİ BEN EV SAHİBELİĞİ YAPACAĞIM.

    SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!

    İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ...

    ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
    LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  19. tüm püf noktaları eksiksiz paylaşmışsınız, ağzınıza sağlık! Nasıl da severim, öyle kolay kolay bulunmuyor buralarda, anca şehir dışına çıkınca...

    YanıtlaSil
  20. Great blog! Nice post... I'm your Follower! I hope you visit my blog sometimes. Thank's! :) Kisses from VV!!

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)