Hem çıtır hem yumuşacık bir börek, nasıl oluyor demeyin.Üstü milföy,altı yufka arasınada sevdiğiniz lezzet eklenince süper oluyor.Sadece misafirler için değil pazar kahvaltılarınız için de güzel bir börek tarifi geliyor.
MALZEMELER
3 adet yufka
10 milföy
1 şişe sade soda
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt ya da yoğurt
Arasına istedeğiniz harç (patatesli ve peynirli yaptım,ikiside çok güzel oldu sıra patlıcanlıda:)
Bir kapta sıvı olan malzemeleri çırpın.Diktörtgen bir tepsiyi yağladıktan sonra ilk yufkayı serin.Sıvı harçtan dökün.İkinci yufkayı da aynı şekilde yapın.Üçüncü yufkaya malzemeyi koyun ve üzerine milföyleriü yerleşterin. Fırına girmeden börekleri üçgen kesin,aksi halde pişince kesmek zor oluyor.Daha sonra kalan sıvı harçı da dökün ve pişirin.Afiyet olsun.
Bu tarifimi porselen demlik çay etkinliğine evsahibesi arkadaşım gelibolu17'ye gönderiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)