10 Şubat 2012 Cuma

EVDE DOĞAL YOĞURT YAPIMI


           Çocuklarım yoğurdu çok severlerdi.Kova kova alırdım.Madem seviyorlar kendim mayalıyayım bundan sonra yoğurdumu dedim. Onlar daha çok yesinler diye de küçük kaplar,çizgi film kahramanlı kaselere yada resimdeki gibi mini güveçlere mayalıyorum. Malesef küçük hanımlarıma ve küçük beyimize zorla yada hadi kim önce yoğurdunu bitirecek diye bir yarışa sokarak yedirtiyoruz. Bir önceki postumda da evde peynir yapımını yazmıştım. Küçük kızım Asya tabak tabak peynir yerken şimdi kendim yapıyorum peyniri de yemiyor. Anlamadım gitti.Çocuklarımız doğaldan uzak herşeyi yiyorlar. Damak tatları ona alıştığı için olsa gerek. İnatla eve hazır yoğurt almıyorum. Ya sevecekler   ya sevecekler, başka çare yooook.....Neyse canım ben yoğurt yapımını anlatayım.

          5 litre süt iyice kaynatılır.Küçük parmağımızı yakmayacak kadar ısıya gelince yaklaşık 4 yemek kaşığı yoğurda ılıyan sütten bir kepçe koyup karıştırıyoruz.İkinci kez de kepçeyle aldığımız sütü döküyoruz. Sonra pişirdiğimiz kabın içersine yoğurtlu karışımı yavaşca ve karıştırarak döküyoruz.Mayalayacağımız kabın içersine kepçeyle koyuyoruz. En önemli işlem bundan sonra....Yoğurdumuzun tam kıvamında ve çabuk mayalanması için mutlaka kaselerin üzerine tabak sonra da bir bezle kapatın. 4 saat sonra mayalanan yoğurtları buzdolabına kaldırın.
          Yoğurdunuzun içinde ne olduğunu bilerek gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.Sağlıcakla ve afiyetle kalın.
                                            

2 yorum:

  1. süpersin canım ellerine sağlık )bende yoğurdumu evde yapanlardanım ..
    çokta güzel olur hemen hemen aynı teknikle yapıyorum..
    inşaallah yavruckların bundan sonra severek yerler:)

    YanıtlaSil
  2. yorumun için sağol canım uzun zamandır bende yoğurdumu kendim yapıyorum,yiyenler ev kaseleri olmasına rağmen hazır mı diye sorunca kaselere bakıp şaşırıp kalıyorum.benden önce eşim cevaplıyor kesinlikle ev yapımı diye

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)