13 Şubat 2012 Pazartesi

KARADENİZ USÜLÜ BAHARATLI TURŞU KAVURMASI

    Karadeniz bölgesinde yapılan bu lezzetle iyiki tanışmışım.Çok güzel ve denemediyseniz hiç durmayın derim.Yapımı da kolay üstelik,misafirleriniz için de değişik olur. Buyurun tarifi;

                                               Fasülye turşusunu ister tüm ister doğrayın ve biraz haşlayın.çok bekletmeden süzün ki çamurlaşmasın ve rengini kaybetmesin.Bir tavaya 2 adet soğanı piyaz şeklinde doğrayın ve sıvıyağda kavurun,pembeleşince fasülyelerlede biraz kavurun.Tabiki pul biberi eklemeyi unutmayın. Afiyetle kalın.

2 yorum:

  1. nasıl severimmmmm,helede fasülye turşusu bayılırım.
    ellerine sağlık,afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)