10 Şubat 2012 Cuma

KAHVALTILIK KURU BİBER KAVURMASI


            Misss gibi kokusuyla tadıyla biber kavurması.....Bizim memlekette kurular olmazsa olmaz.Biber,patlıcan,kabak,domates,fasülye ve birçok sebze kurutulur. Kışın yemeği de yapılır veya kahvaltılara kavrulur,kabül çaylarımızda sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edilir.
           Kaynar su da haşlanan kuru(çok haşlamayın çamur gibi olmasın) soğuk suya tutulur ki rengi kaybolmasın.Suyu süzülürken bol sıvı yağ dökülmüş tavaya 3 büyük boy soğan piyaz şeklinde doğranır.İyice kavrulan soğana tuz ve pul biberi eklenir. Lezzet ve renk vermesi açısından kurutulmuş domateside haşlayıp ekliyorum. 10-15 dk. kısık ateş de  kavrulur. Tarifimiz kısa,yapımı kolay yemesi ise bir şölen olan biber kavurmamızı buyurun işte.....Afiyetle ve sağlıcakla kalın....İster yoğurtlu ister yoğurtsuz sizin keyfinize kalmış.....




1 yorum:

  1. Merhaba,ben geldim.. Kuru bibere Denizli2de bayılırız biz. Akşama da misafirim gelecek. Çok iyi bir ilave olacak. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)