24 Aralık 2012 Pazartesi

SU İLE ÇITIR ÇITIR PASTANE USÜLÜ SUSAMLI SİMİTLER

Şu aralar ne oldu bilmem, bloğa yazı yazmak istemiyorum.Genelde yazın böyle olurdum.
Sizleride özlüyorum ama... bugün kendime sabahtan söz verdim birşeyler ekleyeceğim diye, hayırlısı bakalım.
Tarifim herkesin bildiği basit bir tarif ama 1 çay bardağı su ekliyorum ben. İlave ettiğğim su margarinle birleşip fırına girince 
daha bir çıtırlık veriyor.Ağıada dağılan miss gibi  simitler oluyor.
malzemeler;
yarım paket margarin
1 adet yumurta(akı dışı için)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı soğuk su
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
biraz tuz
1 çay bardağı yoğurt
aldığı kadar un
Hamurdan uzun rulolar yapın ve bıçakla eşit aralıklarda kesin. Önce yıumurta akına sonra
 susam veya çörek otuna bulayın. Yağsız tepsiye dizin ve 200 derecelik fırında pişirin.
Tek tek uğraşıp küçük simitler yapmaktansa hem elle fazla oynamadan, pratik bir şekilde böyle simitlerinizi yapabilirsiniz. Ayrıca bu tarifi uzun süre dolaba koymadan da saklayabilirsiniz. Afiyetler olsun.


4 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor, eline sağlık. Deneyeyim ilk fırsatta :)

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık canım neler eklemişsin hepside çok güzl görünüyor
    o fincan benim bitki çayı fincanımmm:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım komşum senin fincan,senin için kırılmasın diye saklıyorum hep

      Sil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)