30 Aralık 2012 Pazar

PATLICANLI PİRİNÇ PİLAVI

Bloğumda en az ekmek ve pilav tarifleri var. Belkide basitliğinden dolayı, herkesin pişiribileceği bişey 
olduğundan mıdır nedir yoğunluk vermemiştim. Ama aramalarda pilavla bana gelenler için kolay ve 
güzel bir tarifle   post yazayım dedim.

2 adet patlıcanın kabukları alacalı soyulur ve tuzlu su da bekletilir. Yağda kızartılan patlıcanlar beklerken,
1 adet küçük doğranmış soğan 2 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur. 
2 su bardağı yıkanan pirinç  ve tereyağında  ilave edilir..2,5 su bardağı su, 1 su bardağı et veya tavuk 
suyu eklenir.Tuzu ve kızarmış patlıcanlarda ilave edilir.(Arzuya göre biraz karabiberde ekleyebilirsiniz.)
Suyu çekince 10-15 dakika demlenmeye bırakılan pilav servise hazırdır. Afiyetler olsun.

Ben sevgili arkadaşım mutfak notlarının hediyesi olan küçük silikon kek kalıbıyla servis ettim.
Çok seviyorum kalıbımı minicik hemde  kırmızıııı:) 



 

13 yorum:

  1. Enfes görünüyor hazır önüme gelirse çok memnun olurum))9
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım ya keşke öyle imkanımız olsa severek yapardım inan

      Sil
  2. görüntü harika lezzet de bir o kadar dır yılbaşı menüsü olabilir elin dert görmesin canım iyi yıllar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sıcacık yorumunuz için çok teşekkür ederim,sizede iyi geceler

      Sil
  3. Ellerinize sağlık,pilav da sunumu da harika!

    YanıtlaSil
  4. Süper olmuş sunumu ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık canım,güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  6. Nefis gorunuyor,en kisa surede deneyecegim esim patlicani cok sever,ellerinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım,deneyince haber verirsin artık sonucu

      Sil
  7. ellerine sağlık canım....
    çok lezzzetli görünüyor....

    mutlu seneler.......

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)