31 Aralık 2012 Pazartesi

OCAK ÜSTÜNDE FİNCANDA KAHVE PİŞİRME ve İÇME KEYFİ

Yeni yıla türk kahvesi keyfiyle merhaba demek için ve siz sevgili blogcu arkadaşlarıma özel olarak pişirip
gönderiyorum.Bir kahvenin kırk yıl hatrı olması dileğiyle   sağlıklı,huzurlu ve bol postlu yeni bir yıl diliyorum.

Fincana 1 tatlı kaşığı kahve koyun.Ben şekersiz içtiğim için koymadım.Siz damak tadınıza göre koyun.
Fincandan dudak payı kalacak kadar boşluk bırakın. Karıştırın ve ocağın küçük gözüne, çok kısık ateşte
pişirmeye bırakın.Fincanın kenarlarından köpürmeye başlayınca alın.Yoksa bir anda tüm kahve ocakta yayılıverir.
Kahve keyfi olur bir eziyet:( benden söylemesi tecrübe edilmiştir. Bol köpüklü ve sıcaklığını uzun süre kaybetmeyen 
kahveniz hazır. Afiyet olsun.
Tabi arkadaşlar fincanın toprak fincanlar olmasına dikkat edin.


Konya'daki arkadaşlarımla piknikte pişirdiğim kahvelerim....kıvam bu, ocaktan alma zamanı kahveyi. Aman dikkat hemen ağzınıza götürmeyin çok sıcak oluyor fincanlar.......

8 yorum:

  1. vaaaooov süpermiş...

    mutlu seneler canım.......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tadı daha güzel oluyor şirinecim
      sanada mutlu seneler

      Sil
  2. afiyet olsun çok cnm çekti

    YanıtlaSil
  3. Bardaga bırsey olmuyor muu :) harika :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazdığım gibi ttoprak fincan olursa kesinlikle birşey olmuyor

      Sil
  4. Çook ilginç bgne kadar hiç bilmiodum bu şekil kahve pişirmesini nsl çatlamıo fincanlar bu zamanda kadar kahve makinasıyla cezbeyle köpuklu yapcam diye bıduna ugrasmısım valla:) elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çoğu insan ilk defa gördüğünü söyledi,toprak fincan olursa kesinlikle birşey olmuyor güveç tencerelerinde nasıl yemek pişiyorsa öyle güzel ve daha köpüklü oluyor inanın

      Sil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)