29 Aralık 2012 Cumartesi

KURABİYE HAMURUNDAN ŞEKER HAMURLU PASTA

Pandispanyasız pasta:)  kendi fikrim olan şık bir pasta ortaya çıktı.
Öyle yumuşacık kek değilde hafif yumuşak ve ağızda 
dağılan hoş bi lezzet, nasıl desem kek desen keke değil,kurabiye desen kurabiye değil,
aman işte böyle güzel bir pasta oldu...İnanın görüntüsü gibi tadı da güzel oldu, denemeye değer...
hemen tarife geçiyorum....
kurabiyesi için malzemeler;
yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı mısır nişastası
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Güzelce yoğrulan hamur merdaneyle açılır ve geniş ağızlı su bardağıyla yuvarlaklar yapılır.
Yağsız veya çok az yağlı tepside 200 dercelik fırında beyaz olarak pişirilir.
Kurabiyelerimiz soğurken
1 paket pasta kremasını ve 1 paket kremşantiyi sütü azaltarak çırpın.Ben kırmızı pancarla pembe rengi verdim.
İki kurabiye arasına bolca pasta kremasını sürün ve arta kalan malzemeyi ister pasta pompası ister  sert bir poşete koyup kürdan ile bir ucunu delip şekil verebilirsiniz.



6 yorum:

  1. ellerine sağlık,çok güzel görünüyorlar ilk fırsatta bende deneyeceğim paylaşımın için teşekkürler,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sonucu bildirirseniz sevinirim,ziyaretiniz için teşekkürler

      Sil
  2. görüntüleri de çok güzel olmuş,bahar gibi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet resim arşivime bakarken en çok içimi ısıtıp bana neşe veren resimdir

      Sil
  3. eline sağlık canımmmm nefisti
    ne güzel bi gündü o gün
    öptümm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seninle olduğum her ünü bende çok özlüyorum canım

      Sil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)