20 Ocak 2014 Pazartesi

tereyağ yatağında haşlanmış yumurta kızartması


herkese hayırlı geceler, arkadaşların bloğunda sıkça gördüğüm yumurta kızartmasını eksik kalmayayım dedim ben de yaptım. Tereyağını eritir içine pul biberi ve kekiği de atıp ekmeği bandıra bandıra yerdim çocukken. Hala da çok severim ama yaş ilerledikçe kilo probleminden dolayı yapmıyordum. Lezzet aynı tek fark haşlanmış yumurtaları da içine koymak ve tereyağının lezzetine lezzet katmak. Tabi yumurta sevenler için, benim aram pek iyi değil kendisiyle. Yumurta sevenler ve kilo problemi olmayanlar için gayet doyurucu ve vitaminli bir kahvaltı alternatifi.
arzuya göre haşlanmış yumurtalar ortadan ikiye kesilir ve geniş bir tavaya 3 yemek kaşığı tereyağının içine konur. Lezzet artırmak için de sevilen baharatlar eklenir, Ben pul biberi, isot ve naneyle servis yaptım.
Çocuklarım da yumurtayı böyle daha çok sevdiler. Sık sık yapılır artık evimiz de:))
Beğendiğim lezzetleri sizinle de paylaşıyorum ki yapıp yapıp  yiyin sevgili dostlarım:)
afiyet bal şeker olsun....
 
 
dilerseniz halka halka da yapabilirsiniz ama servis açısından ortadan ikiye kesmek daha iyi oluyor.

 

4 yorum:

  1. merhaba
    bende bloglarda gördüm ama henüz denemedim.
    çocuklar severek yemiş şifa olsun,sizinde ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Yemediğiniz anlasiliyor. Yoksa pişmanlık duyardiniz. Yumurta sevmeyen biri olarak nacizane fikrimi yazdım cevap olarak

      Sil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)