23 Ocak 2014 Perşembe

YUFKALI KADAYIF TATLISI

 Kadayıfı her haliyle sevenlerdenim. Künefe ve sütlü kadayıf  baş tacımdır. Daha önce yayınlamıştım. Bakmak isterseniz tık tık;
 
Bu güzel tatlı için gerekli malzemeler;
3 adet yufka
300gr. çiğ kadayıf
bir küçük kase ceviz
üzeri için;
tereyağı ve sıvıyağ
 
şerbeti için;
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su koyu kaynayacak, soğuk kadayıflara şerbet ılıkken dökülecek.
Önce kadayıfları biraz sıvıyağ ve cevizle harmanlayın. Yufkalar geniş bir yere serilir ve ortadan ikiye kesilir, kadayıflar eşit miktarda dağıtılır. Yufkanın yuvarlak yerinden başlayarak sıkıca sarılır. İkişer parmak kalınlığında kesilir ve ne sık ne de çok aralıklı olmayacak şekilde dizilir. Üzerine eritilmiş yağ dökülür ve sıcak fırına verilir.
Yağ ne kadar çok olursa hem iyi kızaracaktır hem de lezzetli olacaktır. afiyet olsun.
 


3 yorum:

  1. bu tatlıyı kız kardeşim hemen hemen her özel günde ve misafirinde yapar.
    Hiç yapmasam da çok yedim lezzeti garanti onu biliyorum.
    Sende çok güzel yapmışsın ve net anlatmışsın.
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. merhaba
    gülizar canim blogundaki hersey cok güzel ,ellerine saglık sevgiler

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)