14 Ağustos 2012 Salı

TAVUK ŞİNİTZEL-PANELİ TAVUK KIZARTMASI

Çok tavuk sever biri değilim,özellikle yedikten sonra pişman olanlardanım.
Şinitzel olarak veya köri baharatıyla yapılan tavuk yemeklerini
yemeyi daha çok seviyorum.Ayrıca alışılmış tavuk tariflerindende sofralarda daha şık
duruyor. Anavatanı Avusturya olan bu yemek Almanlar için de olmazsa olmaz....
Biz kalabalık aile olunca 1 kilo yapıyorum.Vereceğim ölçü 1 kilo için;

3 adet yumurta
2 su baradağı un
yarım paket galete unu 
1 su bardağı ufalanmış mısır gevreği (cornflakes)
Kızartmak için 2 su bardağı sıvıyağ

Şinitzelleri kasaptan alırken dövdürmediyseniz,
siz bu işlemi yaparsanız daha güzel olur.Ben dahada lezzetli olsun diye
şinitzelleri birkaç saat baharatlarla ve biraz zeytinyağında beklettim.Tavukları önce una bulayın.Sonra çırpılmış yumurtaya en sonda galete un ile karıştırılmış mısır gevreğine bulayın.

En sonda kızgın yağda arkalı önlü kıpkırmızı oluncaya kadar kızartın.
Yanında sevdiğiniz garnitürle,pilavla,kızartmayla servis yapabilirsiniz.
Afiyetler olsun.


11 yorum:

  1. Çok lezzetli oluyor gerçekten bende hep yaparım. Ellerinize sağlık..Bu arada sizi takibe aldım.Sizde alırsanız sevinirim

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler canım,ben seni takipteyim zaten

    YanıtlaSil
  3. mısır unuyla ne güzel olur, ellerine sağlık, hayırlı kandiller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet mısır unuda çok yakışır,
      bir dahaki sefere öyle yaparım,
      fikir için sağol tatlım

      Sil
  4. ne güzel kızarmış, ellerine sağlık, hayırlı kandiller.

    YanıtlaSil
  5. Şinitzeli bende çok severim Eline sağlık.
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. ELLERİNE SAĞLIK TATLIM.
    HAYIRLI KANDİLLER.

    YanıtlaSil
  7. zeytinyağında bekletmek güzel fikir.elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Şehbal Feyzacım daha yumuşak ve güzel oluyor

      Sil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)