24 Nisan 2012 Salı

VİŞNE HOŞAFI

Bizim kültürümüzde olan hoşaf ve kompostaların tadı da rengi de
bir başkadır.Pilavlarımızın,makarnalarımızın ve eriştelerimizin vazgeçilmezi....
Vişnemize göre şekeri su ve karanfille kaynatın.Ilıyınca ayıklanmış
ve yıkanıp suyu süzülen vişneleri (ben yazdan dolaba hazırlamıştım) koyun.
Şerbeti çok sıcak olursa vişnelerin rengi solar ve kötü bir görüntü olur.
Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. eline sağlık vişne hoşafı çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. Canımmm ellerine sağlık çok ama çok güzel görünüyor. Ellerine o güzel gönlüne sağlık. Şöyle soğuk soğuk iyi giderdi vallahi. Dur bakim buzlukta varsa yapim akşama... :-) Afiyet olsun sizlere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. soğuk soğuk gerçekten pek güzel olur
      afiyetler olsun canım

      Sil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)