21 Şubat 2013 Perşembe

TÜRK TATLILARI-EL AÇMASI KLASİK FINDIKLI BAKLAVA

Güzel mutfağımızın vazgeçilmezlerinden baklava...Hele mübarek bayramlarımızın vazgeçilmez tatlısı,
Yılbaşı günü için yapmıştım,daha doğrusu tatlıyı yaptığım gün o güne denk gelmişti.Anlayacağınız benim için önemli
bir gün olduğundan değildi. Bu defa cevizle fındığı karıştırdım.Fındık sevenler için harika bir tatdı.
Baklava için gerekli malzemeler;
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
yarım limon suyu
aldığı kadar un 
iç malzemesi için;
250 gr. ceviz
250 gr. fındık
yufkaları açmak için yarım paket mısır nişastası
üzeri için yağ; 
yarım kilo tereyağı
2 su bardağı sıvıyağ 
şerbeti için; 
bire bir ölçü kullanıyorum, bir tas şekere bir tas su kaynayacak

Hamurdan 32 beze yapın. Bezeleri önce tabak kadar nişastayla açın.Sonra 8 bezenin hepsini tepsinize göre açın.
Diğer 8. bezeyide aynı şekilde açın ve içten serpin.Son 8 . bezeyide açtıktan sonra tepsiye yerleştirin ve kesin.
sıvıyağla tereyağını bir tencerede  eritin, çok yakmayın ama...
tatlının üzerine gezdirin,fırında kıpkırmızı oluncaya kadar kızartın.Şerbeti ılık tatlı soğuk olsun.
sonraki resimleri de göstermek isterdim ama bizim evde pek görüntülenemeden biter tatlılar, bir dahaki sefere 
inşallah fotolamayı başarırım:)
hepinize iyi geceler arkadaşlar, afiyetler olsun....


 



6 yorum:

  1. elıne sağlık nerde bızde o marıfet

    YanıtlaSil
  2. ev yapımı baklava gibisi var mı ciddende:)nasıl güzel olmuş bayıldım

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık işte bu beceri isteyen bir iş,sonuçu da harika bir lezzet oluyor.Afiyet ile yiyin ,sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık canım istedi inanın :))Çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  5. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis bir görüntü. BAyılırım ev yapımı baklavaya.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor. Ziyaretiniz beni çok memnun etti. Sayfanızı izlemeye alıyorum, ben de beklerim. Sevgiler.

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)