20 Ekim 2012 Cumartesi

TÜRK TATLILARI-KIRK KAT CEVİZLİ BAKLAVA

Önümüz Kurban Bayramı  hangi tatlıyı yapsam diye benim gibi düşünenlere alternatif olur.
Güzel mutfağımıza ait kırk kat baklavasının malzemeleri;

1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
limon suyu veya 2 yemek kaşığı sirke
aldığı kadar un

Yumuşak bir hamur yapılır ve mümkünse yarım saat dinlendirin.
40 küçük beze yapın ve bol bol mısır nişastasıyla açın.Tepsiye 10. bezeye kadar serin.Arasına 
iri dövülmüş ceviz serpin.

 
Tekrar 10 bezeyi daha açıp serin ve onun üzerinede ceviz serpin.
Üçüncü kez 10 bezenin üzerinede aynı işlemi yapın.
Kalan 10 bezeyide aynı incelikte nişastayla açın ve tepsiye onuda döşeyin.

Kare veya dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine yarım kilo tereyağı ve yarım litre sıvıyağı eritip dökün.
Fırında nar gibi kızartın. Şurubu yiyen tatlıların rengi açılacağından biraz fazla kızartın. 


Şurubu için;
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
koyu kaynatılır, tatlı soğuk , şurup ılık olsun.
Hepinize afiyet balşeker olsun. Tatlımız gibi tatlı bayramlar olsun....

18 yorum:

  1. Ellerine sağlıkk.Çok zahmetli...Bir kere evde yapmıştım....Tek başıma, hiç bitmeyecek sanmıştım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zahmetli ama yeyince değer diye düşünüyorum

      Sil
  2. Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. Harika gözüküyor,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık çok zahmetli ama bir o kadar da lezzetli sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım hayırlı bayramlar olsun inşaallah
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah canım hepimize hayırlı bayramlar olsuun

      Sil
  6. mmmmmmm kokusu lezzetli kaseye geldi.
    ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  7. bunu milfoy hamuruyla yapamazmiyiz ? yeni atildim bu islere ^^

    bisou bisou
    www.fraise-framboise.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. istediğimiz sonuç olmaz diye düşünüyorum,çünkü milföy yağlı ve mayalı hamur, benim tarifim kabartma tozlu olduğu için kıyır kıyır

    YanıtlaSil
  9. Passei, vi, li e gostei muito do seu blog.... Parabéns pelo blog. Aguardo a sua visita em meu blog. Se possível vote em meu blog para o PRÊMIO TOP BLOG 2012. http://inkdesignerstampas.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bloğumu bepğenmenize çok sevindim,ziyaretinize geliyorum:)

      Sil
  10. Eşim ve kendi tarafımdan da küçük olduğum için genelde bize tatlıları yemek düşüyor. Yapmak düşse de epey uğraşmam gerek sanırım. Çok güzel görünüyor,ellerine sağlık.Mutlu Bayramlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım ama düşündüğün kadar zor değil

      Sil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)