24 Ocak 2013 Perşembe

PIRASALI ve KURU DOMATESLİ BÖREKLER

Şu sıralar sürekli börekler yapıyor ve yiyorum tabi.... Klasik kışın kilo alma modundayım....
Yazı beklersem halim harap.....Hava soğuk mu? dışarı çıkmak istemeyince kısık ateşte çay demleninceye kadar
börekler hazır, sadece bakmak için açılan su gibi ve ardından sinir bozucu unutma beni'yi izliyor ve kaç dilim börek yedim
 kaç bardak çay içtim bilmeden.....offf işte böyle.....neyse boşverin bu can sıkıcı konuyu tarife geçelim hemen...
hamuru için;
6 su bardağı un
biraz tuz,sıvıyağ
1 paket intensit kuru maya
1 kahve fincanı sıvıyağ
ılık su
not:yumuşak bir börek oluyor zaten ama daha çok yumuşak isterseniz sütle yoğurabilirsiniz.

hamur mayalanırken ince iç malzemesini hazırlamak için;
5 adet pırasa
1 küçük kase haşlanmış domates kurusu
tuz ve pul biberi
3 kaşık zeytinyağı
İnce ince doğranan pırasaların suda bekletilir. Suyu süzüldükten sonra tavaya yağı ve pırasaları koyarak kavurun.
Domates kurusunuda ekleyin. Pırasalar suyunu çekinceye kadar kavurun. Tuzu ve biberide ilave edip ocaktan alın.
 İstediğiniz şekilde yapabilirsiniz.Benim nasıl yaptığımı resimlerden daha iyi anlayacaksınız.
Afiyetler olsun....
 4 eşit parçaya hamur ayrılır ve ince uzun şekilde açılır.
tepsiye sıralanan böreklerin üzerine yumurta sarısı ve çörek otu,susam,haşhaş serpilir.
tepside bir süre mayalandırılır, 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar durdurulur.

7 yorum:

  1. Bunlar yenmez mi canım ama aynı şey bendede var tatlıları yapıyorum yesem mi yemesem mi aman yazın veririz kiloları diyorum fakat şu güzel havalarda da yürüyüş yapmak lazım. Böyle sebzeli böreklerde çok hoşuma gidiyor eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Canim ellerine saglik nefis cok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  3. canim ellerine saglik...
    cok lezziz olmustur eminim

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Harika görünüyorlar ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. ellerınıze sağlık nefıs gorunuyor

    YanıtlaSil
  6. Tam öğle vakti ne de iyi giderdi,elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Immm...Denemeye değer bir tarif .Elerine sağlık

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)