16 Ekim 2012 Salı

İMAM BAYILDI, mısırlı pilav eşliğinde -SEBZELİ KARNIYARIK

Adı niye imam bayıldı bilmiyorum,bildiğim bir şey varsa kıymalı karnıyarıktan daha çok seviyorum bu haliyle...
Malzemeler;
5 adet orta boyda patlıcan
1 büyük boy kuru soğan
2 adet yeşil köy biberi
1 adet  kırmızı biber
2 adet domates
1 baş sarımsak
yarım demet maydonoz
Alaca soyulan patlıcanları ister yağda kızartın ister közleyin.
Bir tavada söğüş (jülyen)  doğradığınız soğanları  kavurun. Sırasıyla biberleride aynı şekilde doğrayın ve onlarıda kavurun.Küp küp doğranmış domates ve ince kıyılmış sarımsağıda ekleyip soteleyin.
İnce doğranmış maydonozu, tuzu ve dilediğiniz baharatlarıda ekleyebilirsiniz.
Fırına dayanaklı bir kaba patlıcanları yerleştirip, sebzeli harçtan koyun. Üzerini biber ve  domatesle süsleyip
fırına verin. Fırından çıkıncaya kadar yanına dilediğiniz pilavı pişirebilirsiniz. Ben mısırlı ve bol tereyağlı pirinç
pilavını tercih ettim.
Afiyetler olsun. 



8 yorum:

  1. Hayırlı sabahlar, nekadar güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. pilav ve imam bayıldı birlikte nefis bir görüntü sergiliyorlar:)))emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık enfes görünüyor.Mısırlı pilav şimdiye kadar hiç yapmadım bende deniyeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben çok seviyorum mısırlı pilavı,
      hem göze hem mideye hitap ediyor denemelisin sibelcim

      Sil
  4. patlıcan bitmeden bol bol yemeli yakında seraları çıkar,elinize sağlık

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)