4 Mayıs 2012 Cuma

SADE ve SAFRANLI ZERDE

Rejimde yenilebilecek kadar masum bir tatlı tabi şekeri mümkün olduğunca
azaltmak gerekiyor.Benim gibi tatlı seviyorsanız bu biraz zor olur eminim.
Neyse efendim bu tarifim oktay ustanın ölçüsünden not almıştım.
Sadece su miktarının bir bardak daha arttırdım.Sizede o ölçüde yazacağım.
Afiyet olsun.
1 çay bardağı şeker
7 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
2 çay kaşığı safran
Pirinçleri bir güzel yıkayın ve tencerede 6 bardak suyla
dağılıncaya kadar pişirin.Bu arada üzümleride ekleyin.
Ayırdığınız 1 bardak suyu nişastayla özeyin ve şekerle birlikte
tencereye bırakın.Muhallebi kıvamını alınca ocaktan alın ve kuplara koyun.
Soğuyunca veya ılıyıncada yiyebilirsiniz.Ben safran sevmeyenler için bir bölümünü aldıktan sonra safranı ekleyip rengi sararıncaya kadar kısık ateşte
biraz daha kaynattım.

5 yorum:

  1. Alternatif olabilir rejim için ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. ne lezizdir eminim, emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. ay ayyyy muhtesem bir tat. cok ozlemistim zerdeyi... ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  4. un felice week end per Te...ciao

    YanıtlaSil
  5. Canım Enfes görünüyor . ellerinize sağlık. bu güzellikleri ödülle taçlandıralım mı :)) bloguma bekliyorum. sevgilerimle...

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)