25 Ocak 2012 Çarşamba

FIRINDA KABAK TATLISI

          Herkese iyi akşamlar arkadaşlar,bugün çok sevdiğim ve sohpetlerinden hoşlandığım 4 arkadaşım vardı.Ben çok mutlu oldum,iyi vakit geçirdim umuyorum arkadaşlarımda memnun ayrılmışlardır.Bazılarını resimleyemedim ama bugünkü menümden bahsetmek istiyorum.
          Vişne aromalı yaşpasta
           Cheesecake(karadutlu ahu pasta)
           Mısır gevrekli kurabiye
           Milföylü börek
           Fellah köftesi(sarımsaklı köfte)
           Közlenmiş kırmızı biber salatası
           Kuru domates mezesi
           Vazgeçimezlerimiz turşular tabii....

       Blogumda olmayan tariflerimide en kısa zamanda yayınlarım inşallah.Gelelim bugünkü tarifimize;çocuklarımın yemediği ama eşimle ikimizin bayıldığı bu bol kalorili kabak tatlısına,..

      Tencere de ve kireçte de yaptım kabak tatlısını ama bana göre en lezzetlisi fırında olanı:))

      Tam ölçü vermeyeceğim çünkü kabak miktarına göre şeker ilave edeceğiz. Küp küp doğranmış kabakları derin bir fırın kabına yerleştiriyoruz. Kabağın üzerini kapatacak kadar şeker (kabağın iki katı kadar) ilave edip 10-15 dakika kadar bekleyip biraz sulanınca 200 derecelik fırında kabağın suyu ağdalaşıncaya kadar pişireceğiz.Ilıyınca servise hazır kabak tatlımız.Ben cevizle lezzetlendirdim,arzunuza göre tahinlede  servis yapabilirsiniz.Afiyetle kalın...

5 yorum:

  1. menü çok güzelmiş cnaım.kabak tatlısınıda çok severim.harika görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. menü süpermiş):)ellerine sağlık canım tatlı da enfes görünüyor..sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Bende izliyorum artik seni haberin olsun :-) sevgiler canim..

    YanıtlaSil
  4. kabak tatlısı harika kış gecelerinin vazgeçilmezi ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)