24 Kasım 2014 Pazartesi

EBRULİ YAŞ PASTA - değişik görünümlü yaşpasta

merhaba canlar, sabah 5.30'da tarif yazana ne derler??? Bence blog aşkı (: Bir kaç gündür fırsat bulamayınca bugün kararlı davranayım dedim. Yine arşivden bir tarif, yeni bir ev, yeni bir şehir hala tam anlamıyla adapte olamadığım için pasta börekte tembelim buralarda... Ama bol bol yemek yapıyorum :)
gelelim ebruli yaşpastamıza;
4 yumurta
1 subardağı şeker
1 türk fincanı sıvıyağ
1 türk fincanı soğuk su
1 paket kabartma tozu
2-2,5 su bardağı un
malzemeler yazdığım sıraya göre çırpılır.Özellikle yumurtaları çok çırpın. Hem kabarması hem yumurta kokmaması için
Yağlı kağıtı kesip fırın tepsisine yerleştirin.Hamurda iki küçük kaseye 2'şer yemek kaşığı ayırın. İstediğiniz gibi renklendirin. Gıda boyası veya kako ile yapın. Ben küçük daireler yapmaya çalışırken sırasını şaşıran renklere sinirlendim ve sinirlenmemin sonucu kürdanla bu desen ortaya çıktı. İyiki de çıkmış farklı ve şık oldu. Arkadaşlarım ve özellikle çocuklar çok beğenmişti.  Bu desenli tepsiyi bir 8-10 dakika pişirin. Fazla durdurmayın yoksa renkli kısımlar kağıda sardığınız zaman ayrılır. Pandispanyamızı da  tepsiye yaydıktan  sonra  180 derecelik sıcak fırına verin. 
Pişen pandispanya ılıkken yavaş yavaş alttaki yağlı kağıtla rulo yapın ve öylece beklemeye bırakın.

Sonuç mükemmel, çok şirin bir yaş pasta oldu.
Kreması için sade hazır pasta kreması ile 1 paket kremşantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp kekin arasına sürdüm. Tekrar rulo yapıp yağlı kağıtla sarılı olarak buzdolabına kaldırdım. Kağıtla servis edilinceye kadar muhafaza edin. Aksi halde kekin dışı kuruma ve çatlama yapar.
Servis tabağında çekmeyi unutan ben , masada bir dilim bile kalmayan bu pastayı deneyin derim. afiyetler olsun.... 

2 yorum:

  1. Hahaha evet evet kesinlikle blog aşkı denir :-)Eline sağlık canım görüntü süper :)Eminim lezzeti de öyledir..Mutlaka deneyeceğim ben ama gıda boyasından pek hoşlanmadığım için pancar ve kakao ile renklendireceğim sanırım :)Öpüyorum canım kocaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağ ol canım, ben de çok kullanmıyorum aslında gıda boyasını ara da pastalarım renklensin diye yapıyorum. Diffirizimde kırmızı pancarı bende eksik etmiyorum. Onun muhteşem rengi gıda boyalarına 100 bedel tabi, öpüyorum canım, ziyaretin için tekrar teşekkür ederim.

      Sil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)