8 Nisan 2014 Salı

BİTLİ KURABİYE - KAVRULMUŞ SUSAMLA AĞIZDA DAĞILAN KURABİYE

 
Merhaba arkadaşlar, posta yemek tarifi yazacaktım, resimlere bakarken gözüm kurabiyeye kaydı. Kurabiye aşığı olduğumdan olsa gerek.Çıtır çıtır, kıyır kıyır, ağızda dağılıp giden ve susamın damakta bıraktığı lezzeti almak için bir daha bir daha yemek isteyeceğiniz bir kurabiye tarifi arıyorsanız bu size göre bir tarif...
malzemeler;
2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
2 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağından biraz az sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri(tçok tatlı seviyorsanız çoğaltabilirsiniz)
1 yumurta
1 su bardağı beyaz susam (yağsız tavada kokusu çıkıncaya kadar kavrulup, sıcak sıcak malzemeyle yoğrulacak)
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu( ben unutmuşum koymayı ama yine de çatladılar)
aldığı kadar un
 
benim bu malzemelerle 30 adet kurabiye çıktı, siz malzemeyi çoğaltabilirsiniz. Bereketli oldu azıcık bir hamurdu maşallah....
 
 
yumuşak olan kurabiye hamurunu elinizde fazla sıkıştırmadan yuvarlayın yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun . 200 derecelik fırında yaklaşık 25 - 30 dakika pişirin. Fındıkla süslemek ise size kalmış.
afiyet balşeker olsun....
 
 
 
 
 





2 yorum:

  1. eline sağlık canım kavrulmuş susamlı nasıl güzeldir kokusu

    YanıtlaSil
  2. Bloglarda kurabiye pasta da sınır yok. Bakalım nerelere kadar gidecek. Susamın kavrulma kokusu geldi şu ana burnuma. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)