24 Mart 2014 Pazartesi

BADEM ÇAĞLASIYLA YEMEK

Pazarlarda, marketlerde şükür görmeye başladık. Çocuklarımla televizyon karşısında tuza banıp banıp yemeye bayılıyoruz. Bugün görünce aklıma geldi, geçen bahar  etle yemeğini yapmıştım. Yanılmamışım resim arjivime bakınca...Denemek amaçlı yapmıştım fakat beklemediğim kadar lezzetli olmuştu. Etle yakışır mı endişesi yok desem yalan olurdu. Eşim benim kadar yenilikçi olmamasına rağmen tadını çok beğendi. Abartmıyorum arkadaşlar deneyin pişman olmayacaksınız.
 
malzemeler;
yarım kilo kuşbaşı et
1 adet soğan 2 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
tuz, pulbiberi
300gr. badem çağlası
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Etler kendi suyunu çekinceye kadar pişirilir kısık ateşte veya daha hızlı olsun isterseniz düdüklü tencerede pişirin..tereyağında soğanlar kavrulur, jülyen doğranmış biberler de eklenir. Etler de ilave edildikten sonra biraz daha  kavrulur. Pulbiberi, tuz ve rendelenmiş sarımsağıkta eklenir. En son yıkayıp çekirdeğini ayırdığımız
 badem çağlaları eklenir ve 5-6 dakika daha kavrulur. Daha sonra pilav eşliğinde afiyetle yenir.
 
 


1 yorum:

  1. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com.tr/ canım ellerine sağlık...tarıflerınde sayfanda cok güzel emegıne sağlık...senı takıbe aldım ekledim...bende beklerım sayfama...sevgılerımı bırkıyorum...

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)