8 Temmuz 2012 Pazar

TAZE VİŞNE SUYU YAPIMI

Yaz aylarında serinletici özellikle de ramazan ayı için yapıp dolaplara hazırlamak gerekiyor.
Kaynatmadan, vişnenin doğal rengi ve tadını kaybetmeden yapılacak bir tarif veriyorum size....
1 kilo vişneye 2 su bardağı toz şeker (arzuya göre azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz)
Vişneleri bir güzel ayıklayıp,yıkayın.Üzerine şekrleri ilave edin ve en az 24 saat suyunu bırakacak kadar bekletin.
Elekten süzün.Daha sonra beyaz tülbentten geçirin.Sodanın içine biraz ekleyip servis yapabilrsiniz.
Başka alternatif olarakta limon,nar,portakal gibi meyve sularıylada karıştırıp içebilirsiniz.
Bol serinletici günler diliyorum.


12 yorum:

  1. Nasilda ozledim taze visne suyunu insallah kismetse vatan topraklarina son 5gunum kaldi ondan sonra gelsin taze taze meyvecikler sebzecikler :D
    Hele visne suyu yoook muuu yaz zamani en guzel olani :) ellerine saglik ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah bir başka memleketimizin meyveside havasıda

      Sil
  2. çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık arkadaşım serince ne iyi gider;)

    YanıtlaSil
  4. Bugün semt pazarımız var.Aslında vişne almak aklımda vardı.Hem kekini hemde suyunu yapmak lazım.İşallah bulurum.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Bunu deneyecegım. Guzele benzıyor: )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle denemelisin canım çok doğal bir rengi çıkıyor

      Sil
  6. Sıcak günlere en sağlıklı içeceklerden biri, ellerine sağlık

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Bakıyorum sıcaklardan olacak çoğu blogda hafif tarifler var. Ben de her hafta vişne alıyorum ve konservesini yapıyorum. Dediğiniz gibi akşam sodayla karıştırıp buzla ve de tanesiyle hazırlıyorum, sıcak akşamlarda harika oluyor.

    YanıtlaSil
  8. HUUUU NERELERDESİN CANIM..
    HAYIRLI RAMAZANLAR...

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)