17 Mayıs 2012 Perşembe

KARAMIK OTLU PİLAV

Biliyormusunuz bu güzel bitkiyi bilmem.Bizim köyde çok olurdu.
Nisan yağmurlarıyla kendini gösteren ve tam zamanı olan bitkinin toplaması 
dikenli olduğu için çok zordur.Erik mayhoşluğundadır ve pişirmeden de yemek çok keyiflidir.Geçenlerde babmın köye ziyareti ile çocukluğumdan özlediğim
 karamık pilavını pişirdim.Pilav için;
1 büyük soğan
3 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı bulgur
bir avuç kuru domates
ayıklanıp,yıkanmış ve doğranmış karamık 
3 yemek kaşığı tereyağı
Soğanı doğrayın ve tereyağında kavurun.Bulguruda ekleyip kavurun biraz.
Tuz, kuru domates ve suyu ekleyin. Kaynadıktan sonra karamık otunu ekleyip
suyu çekinceye kadar pişirin.Yanında bir bardak ayran ve birkaç dal taze soğanla
çok vitaminli ve doyurucu bir pilavımız hazır.Afiyetler olsun.


2 yorum:

  1. sebzeli pilav, iki sevdiğim tat, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. bulgur pilavın nefis görünüyor ellerie sağlık

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)