23 Ağustos 2011 Salı

ŞÖBİYET TATLISI


Sevgili arkadaşım Melisa'nın tarifi görünüşüde çok şık tadını söylemiyorum bile,bayram içinde özel bir lezzet.

Malzemeleri:

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
bir kaç damla limon suyu yada sirke
1 paket kabartma tozu yoğrulur ve 20 beze yapılır bol nişastayla üst üste açılır.Üçgen şekli veya dilediğiniz bir şekilde olur.Arasına ceviz konur,ben parçalamadan koydum ağıza gelmesi için.Bolca tereyağı,margarin ve birazda sıvıyağ bir tavada kızdırılıp,baklavaların üzerine dökülür. Piştiken sonra birebir ölçüyle hazırlanan ılık şurup dökülür . Tatlı ılık yada soğuk olabilir, afiyet balşeker olsun.

4 yorum:

  1. anlattığın kadar kolay değildir eminim, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. oruçkende bakmak iyi değil canım.harika görünüyor.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. evt yaa çok leziz görünüyor..ama kolay değildir gerçekten hamur açması, o hamuru tutturmak..herneyse çok beğendim..afiyet olsun..:))

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)