24 Ağustos 2011 Çarşamba

ÇERKEZ PATATESLİ VELİBAH BÖREĞİ- PATETESLİ BAZLAMA-

 
 
 
 
               Yapımı resimlerdeki gibi çok kolay bir tür,içli ekmek gibi.,çaylada keyifle yiyebileceğiz muhteşem bişey,kesinlikle tavsiye ediyorum.Ben fazla büyük açamıyorum. Siz biraz daha büyük ve ince açabilirsiniz. Adı üstünde Çerkezler'in yaptığı bu börek Sivas ve çevresinde de yapılmakta.
Tuz,un,ılık su ve 2 çay kaşığı kuru mayayla yoğurduğunuz hamurdan küçük bezeler yapın.
Patatesleri haşlayıp,ezin ve ince ince kıyılmış kavrulan soğanlarla biraz pulbiberi,
nane ve tuz ilave edip karıştırın.Arzu ederseniz benim gibi maydonoz ve yeşil soğanda doğrabilirsiniz.Sade veya bol tereyağı ile yaplayıp yiyebilirsiniz. Afiyetler olsun...

6 yorum:

  1. Harikaaaaaa,ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  2. canım benim güzel yorumun için teşkkk.bazlamalar çok güzel olmuş.biz haşhaşla çok yapıyoruz ama patateslede çok güzel olmuşellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. öyle nefis görünüyor ki, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Eşim görmesin hemen hemen yapmamı ister benden.
    Diyetteyken uzak kalmam gerekiyor böyle lezzetlerden.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. gerçekten nefis olmuş bayıdım şu an 4ü 5i yuvarlardım galiba:)
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. canım senınkı de guzel olmus benımkı daha ınce o kadar,ellerıne sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)