12 Ocak 2011 Çarşamba

PORTAKAL SOSLU YAŞPASTA

          Her zaman yaptığım klasik pandispanya kekimin tarifini vereyim.
       
               MALZEMELER
5 yumurta
1 su bardağı şeker
1 fincandan az sıvıyağ
bir kaç damla limon suyu
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un
        
   
                     YAPILIŞI                                                                                                                      Yapışkan kıvamı alan pandispanya kekimi yağlanmış kelepçeli kalıba döküp,pişirdim.Fırından çıkan kekimi soğuduktan sonra ortadan ikiye kestim.1 portakal suyunu biraz şekerle tatlandırıp keklerimi ıslattım.Pasta kremasını hazırladıktan sonra içine bir pakette kremşanti ekledim.Rendelediğim portakal kabuklarınıda karıştırıp kekimin üzerini kapladım.1 portakal suyuyla 2 yemek kaşığı nişasta, 3 yemek kaşığı şekerle hazırladığım sosuda ılıdıktan sonra üzerine döktüm  portakal dilimleriyle süsledim.Hem ne yediğimizi bilerek hemde daha ekonomik olan pastamı doğum günümüde aradan çıkarmak için bir gece dinlenmesi için dolaba kaldırdım.  Hepinize afiyet balşeker olsun.....
      

6 yorum:

  1. Canım
    çok teşekkür ederim ..
    Ellerine sağlık çok nefis bir pasta olmuş..
    Tarifi aldım
    gelen tarifleri sırasıyla yayınlıyorum senin tarifin cumartesi yayında olacak tekrar teşekkürler...
    Blog adımı yazmışsın ama tam link verebilirmisin canım..
    Yani http://mandalincikmazi.blogspot.com /
    şeklide o zman sayfama yöndendirme olacak ben de senin linkini hem tarif olarak hem sayfa olarak vereceğim.
    teşekkürler...............

    YanıtlaSil
  2. portakallı tatları çok severim.ellerine sağlık arkadaşım.pasta çok güzel olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Sevdacığım sağol canım....yorumlarınız çok değerli benim için inan....

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle aramıza hoşgeldiniz

    Portakallı lezzetlre bayılırım.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  6. MERHABA ellerinize sağlık hepsi bir başka güzel görünüyor bende bloguma bekliyorum

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)