25 Aralık 2010 Cumartesi

UN TARHANASI ÇORBASI

         

          Ben size un tarhanasının nasıl yapıldığını değil nasıl pişirildiğinden bahsetmek istiyorum.
Hepimizin bildiği ve sevdiği bu lezzeti nasıl kıvamında pişirebiliriz?
         -Bir kaç kaşik aldığımız un tarhanasının çözülmesi için soğuk suda 10-15 dakika bekletirken orta boy tencerede 2-3 kaşık tere yağını eritiriz, içerisine 1 adet rendeşlenmiş domatesi de kavururuz.(tabi bu domates biz hanımların yazdan hazırlayıp kavanozlara koyduğu domatesten olursa lezzet bir başka olur) çözünen tarhanayı tencerenin içine yavaş yavaş boşaltırken yayla çorbası gibi kaynayıncaya kadar karıştırılır, kısık ateşde özleştirilir, istenilen baharatlar eklenir.
         Şu soğuk kış günlerinde doğal, bir o kadar da lezzetli çorbaya kim hayır diyebilir ki! ben sizin için pişirdim, buyurun tadına bakın.

4 yorum:

  1. tarhana çorbasıyla tanışalı çok olamama rağmen çok seviyorum:))çok lezzetli görünüyor..ellerinize sağlık...blogunuz da hayırlı olsun..hoşgeldiniz..sevgiler

    YanıtlaSil
  2. evet fatoş hanım hepimizin bildiği ama çoğumuzun kıvamını tutturamadığımız(benim ablam gibiler için)dip not düşmek isttedim.Yorumunuz için teşekkürler....

    YanıtlaSil
  3. Aramıza hoşgeldiniz. Hayırlı olsun.
    Lezzetli tariflerinizi sabırsızlıkla bekliyorum..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)