13 Ocak 2015 Salı

BARBİLİ PASTA YAPIMI - 15 OCAK 2014 Barbili Doğum Günü Pastası

Postumun başından da anlaşılacağı gibi 2014 Ocak'ta ortanca kızım Elif Nazlı için yapmıştım. Bu perşembe doğum günü ve ben onun için ne yapsam diye düşünürken arşivde  bu pastayı yayınlamadığımı görünce üzüldüm. Beni tanıyanlar elimin hızlı olduğunu, üşengeç biri olmadığımı söylerler ama bloğu güncelleme konusunda tembelim.Face, instragramda paylaşım  daha kolay olduğundan olsa gerek. İnanın resimleri çekmek, doğru zamanı,ışığı yakalamak, resimleri küçültmek,etiketlemek  ve bloglarımızı ziyaret edenlerin anlayacağı şekilde postu yazmak zannedildiği kadar kolay değil. Beni en iyi blogcular anlar. Neyse efendim gelelim pastamızın yapımına :-)
malzemeler;
2 adet hazırpastaban (ben kakolu kullandım, siz sade de kullanabilirsiniz)
1 paket sade pasta kreması
2 paket krem şanti
4 adet halley
1 yemek kaşığı damla çikolata
3 su bardağı soğuk süt
1 tane barbi bebek kafası :)
Öncelikle 1paket kremşanti ve pasta kremasını 2 bardak sütle çırpın. Halleyleri de içine bölüp koyun. Damla çikotalarıda ekleyin. Buzdolabına kaldırın. 
 2 tane pasta tabanını bir büyük tabak, ikincisinide resimdeki gibi küçük kaseyle yuvarlak çıkarın. Diğer pasta tabanın bir tanesini hafif sütle ıslatın. Çukur bir cam kaseye streç film yerleştirin. İçine pasta tabanı yerleştirin.Alt resimdeki gibi...
İçini buzdolaptaki kremayı boşaltın ve tekrar buzdolabında bekletin.
Diğer pasta tabandan kalan kenar kısımlarını da kasenin etrafına yerleştirim.Üzerine pasta tabanının diğer yarımını koyun.
Daha sonra ters çevirin.

 Resimdeki gibi ters çevirdiğinizde alt elbise olacak.Barbinin bacaklarını çıkarın ve güzelce sabunladıktn sonra durulayın. Pastanın daha hijyenik olması için de bebeği streçledim.

 Bol bol da resim çekmişim ki  resimlerden daha net anlaşılır  diye...En küçük kaseyle çıkardığımız keki de en üste yerleştirin. Hijyenini yaptığımız barbiyi pastanın tam ortasına yerleştirin.Kalan 1 paket kremşantiyi de çırpın. Önce incecik pastanın üzerine bu kremşantiyi yayın.Kalan kremşantinin bir kısmını gıda boyasıyla renklendirdim.
Elbisesinin ön kısmını krema pompasıyla  bu şekilde yaptım.
Arka kısım eteğini de bu şekilde pembeyle yaptım.Okuldan gelmeden önce bitireyim diye hızlı çalışmıştım.Bebeğin eline maytap tutuşturdum aliminyum folyoyla. Yaktığım maytapla etrafına ışık saçan bir prenses gibiydi. Görüntüsü güzel oldu. Tadı da öyleydi.
En çokta böyle bir pasta beklemeyen kızımın yüzündeki mutluluk paha biçilemezdi...Ömrün uzun,bahtın açık olsun kuzum. Üçünüzü de çok seviyorum.

Abisinin, babasının, Asyanın  ve benim hediyemle anı defterimize koyduğumuz güzel bir gündü...









7 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok güzel pasta olmuş böyle değişik şeyler icat etmek uygulamak ne güzel.

    YanıtlaSil
  2. inanılmaz, süper olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık çok çok güzel olmuş..

    YanıtlaSil
  4. Günaydın Canım, bloglar arasında yorum bırakma ve takibe alma etkinliği başlatıldı 31 Aralık 2015 tarihine kadarı.Hem haberdar edeyim hemde etkinliği desteklemiş olayım dedim. Çok güzel iştah açıcı görünüyor ellerinize sağlık. Takibimdesin bende beklerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Fıstık ezmesi değilmi bu şirin kız..İyiki doğmuş ve kızın olmuş nice yaşlara teyzesine..

    YanıtlaSil
  6. http://meleginhediyeleri.blogspot.com.tr/
    takipteyim tatlım bana da beklerim

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)