unsuz harika bi tatlı
Ben bu tatlıyı yiyince bayıldım arkadaşlar kesinlikle denemeli ve özel misafirlerinize ikram etmelisiniz.Eşim ve çocuklarım gün arkadaşlarım büyük bir keyifle yediler...Afiyet olsun.....
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker(ben bir bardak kullandım)
1 su bardağı kavrulmuş susam
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı galete unu
1 paket kabartma tozu
Malzemeleri kek kıvamında sırasıyla çırpıyoruz ve dikdörtgen borcama yayıyoruz.Frında pişerken biz 1,5 su bardağı şekeri tencerede yakıyoruz çok yanmamasına özen gösterin çünkü acımsı bir tat olmasın. 1,5 su bardağı suyuda ekleyip kaynatıyoruz.Ilıyan kekimize yavaşca döküyoruz.Tatlımızın üzerine tavuk göğsüde yapıp dinlendiriyoruz.Dilerseniz üzerine tüm şamfıstıklarıda yerleştirip mesir macunu niyetinede servis yapabilirsiniz. afiyette kalın...:)
Çay kahve etkinliğine ev sahipliği yapan arkadaşıma Elifin defterine gönderiyorum.
Resimdeki adresten de anlaşılacağı gibi benim daha önceki bloğumdaki bir tariftir arkadaşlar. Orjinalinden de farklıdır. Kendimden eklediğim malzemeler var. Özellikle şekerini karemelize ediyorum. Lüfen tarifi buu şekilde yapın. Daha güzel oluyor:)))
Çay kahve etkinliğine ev sahipliği yapan arkadaşıma Elifin defterine gönderiyorum.
Resimdeki adresten de anlaşılacağı gibi benim daha önceki bloğumdaki bir tariftir arkadaşlar. Orjinalinden de farklıdır. Kendimden eklediğim malzemeler var. Özellikle şekerini karemelize ediyorum. Lüfen tarifi buu şekilde yapın. Daha güzel oluyor:)))
bu tatlı çok güzel oluyor ellerine sağlık ben kıbrıs tatlısı veya rum tatlısı olarak biliyordum adını
YanıtlaSilcanım kıbrıs tatlısı evet ama ben asya talısı olarak adını değiştirdim,kızımın adı:)
YanıtlaSildenenecekler listeme alınmıştır.... ellerine sağlık canım müthiş:)
YanıtlaSilcanım ne oldu,sorun halloldu mu?
YanıtlaSilşaşırdıım şimdi ben,:)
neyse,umarım her şey yolundadır.
tatlından aldım bir çatal;)
ellerie sağlık canım.
muhabbele..
bunun lezzetinden gecilmez eminim :-))
YanıtlaSilafiyet olsun...
bir ara çok yapardım gerçekten nefis olur
YanıtlaSilsevgiler
ben bu tatlıyı yemiştim gerçekten çok güzel ellerinize sağlık
YanıtlaSilBende bu tarife bayılıyorum ama benimkinde susam yok.Böylede denemeliyim, ellerinize sağlık
YanıtlaSilHmm anladım olabilir neden olmasın
YanıtlaSilTarifiniz yayınlandı, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilhttp://elifindefterinden.com/2012/03/04/unsuz-harika-bir-asya-tatlisi/
ziyaretlerinize ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar.
YanıtlaSilsevgili cafe portakal
benimde ilk bloğumda yayınladığım bir tatlıdır zaten. Kesinlikle benim tarifimle yapın bir dahaki sefere çünkü bildiğiniz kıbrıs tatlısından farklı ben kendimce birşeyler ekleyip yaptım ve lezzeti inanın şahane oldu sevgilerimle iyiki varsınız sizi seviyorum:))))))))
elıne sağlık bende kıbrısta yedımguzel bır tatlı
YanıtlaSilellerinize sağlık bende de benzer bir tarif var bir sonraki sefere şekeri karemelize etmeyi düşünüyordum burada denemişsin artık bende gönül rahatlığıyla denerim
YanıtlaSilkolay gelsin
ellerinize sağlık,harika görünüyor.ben de denemek istiyorum ama kek hamurunda yağ yok mu acaba?benzer tariflerde mutlaka yağ var çünkü.emin olmak istedim.teşekkürler şimdiden...
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
Silnazik cevabınız için çok teşekkürler.ben de koymam o zaman.tekrar ellerinize sağlık.sevgiler...banu
Silne demek Banucum bazen tarifleri yazarkende gözden kaçırdığımız malzemeler oluyor, yazdığın için çok teşekkür ederim
SilÇok güzel görünüyor tatlı canım. Ellerin dert görmesin. Ben de Kıbrıs tatlısı olarak biliyordum fakat senin ki daha bir farklı olmuş. Ben böyle yaratıcı tarifleri çok seviyorum. Küçük değişikliklerde yapmak gerekiyor bazen tariflerde :)))
YanıtlaSilOrtaya harika bir lezzet çıkınca da demeyin keyfimize :))))
İlk fırsatta senin tarifinle denemek istiyorum canım...
Sevgiler . . .
çok değişik geldi bana ellerinize sağlık deneyeceğim mutlaka, kızınızın ismine bayıldım Allah adıyla yaşatsın, hayalimdeki isimdir ASYA, Al yazmalımı ilk izlediğim günden bu yana kızım olursa ismi Asya olacak derdim Allah bağışlarsa bir oğlum var darısı ikinciye artık :) inşallah
YanıtlaSilgeröekten çok güzel bi tarif :)
YanıtlaSil