15 Mart 2012 Perşembe

ÇİFTLİK KEBABI ve ŞEHRİYELİ PİLAV

Çiftlik kebabı için malzemeleri vermeye çalışacağım. Siz kişi sayısına göre azaltır
 veya çoğaltırsınız.
1 kilo kuzu eti (dana etide olur)
1 orta boy patates
1 adet havuç
1 küçük kase bezelye
2 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
2 adet yeşil ve kırmızı biber
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ev tipi salçası
tuz ve karabiber(tane karabiber daha güzel olyor)
Derin bir tencereye etler suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir.
Tereyağı eklenir ve küçük kıyılmış soğanla birlikte kavrulur.Ardından biberler eklenir.
Sonra küp küp kıyılımış havuç ve patatesle,bezelyede eklenir.Sarımsaklarıda bu arada
ekleyin.  Salçası,tuzu ve karabiber eklenen
yemeğe 1-1,5 s bardağı  su eklenir ve kısık ateşte susuz kalıncaya kadar pişirilir.
Ben yanına tereyağlı şehriyeli pilavla sunum yaptım.Siz nasıl bir pilav tercih ederseniz onu pişirin.
Ayrıca güveçlerdede pişirebileceğiniz çok lezzetli bir yemektir.
Afiyetler olsun...

2 yorum:

  1. Nefis bir ikili olmuş ellerine sağlık canım,yiyenlere afiyet şifa olsun:)

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)