hamurların şahı mantının tarifi; (2 beze için )
yarım kilo un
1 yumurta
tuz ve çok az su ile sert bir hamur yoğurun.
Yaptığınız bezeleri açabildiğiniz kadar açın.Minik minik karelere
kesilen hamurun iç malzemesi;
300gr yağsız kıyma
1 büyük küçük doğranmış soğan
bol maydonoz
tuz,biraz karabiber ve pul biberi
Kardeşim Havva bu işin piri olmuş.Öyle güzel mantı yapıyorki
anlatamam yemeniz lazım.
Televizyonda bir kaşığa 40 kayseri mantısı sığacak demişlerdi.Üşenmedim saydım
40 sığmadı ama 36 adet sığdı.Canım kardeşimle beraber yaptığımız yani bükmesine yardım ettiğim mantı.....Mantı bükmesi zannedildiği kadar zor değildir.Kare kesilen
hamurun dört ucu birleştirilir ve hafifce bastırlıp bohça şekli verilir.
hamurun dört ucu birleştirilir ve hafifce bastırlıp bohça şekli verilir.
Bükülen mantılar kaynayan suda makarna gibi haşlanır.Suyu süzülünce
sarımsaklı yoğurt üzerine dökülür.Nane serpilir ve bolca tereyağı eritilir.
Üzerne dökülür ve afiyetle yenir. Yazarken bile canım çekti:-)
ama şimdi bu saatte yapılır mı bu bana yaaa :(((
YanıtlaSiloff ağzımın suyu aktııı :S çoook güzel çoook :)
YanıtlaSilcanım haklısın hakkınızı helal edin
YanıtlaSilyazarken bile benimde canım çekti..
eline sağlık canım nefisss
YanıtlaSilbenim de canım çekti valla.Eline sağlık.
YanıtlaSilolsada yesek valla,nefissss,ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilofff cok severim ama
YanıtlaSilgece gece oldumu simdi :-))
sellerine saglik canim..
hımmmm nasıl da severim, elinize sağlık...
YanıtlaSilCanım mantıya kim hayır diyebilir ki ellerine sağlık sevgiler.yeni şablonun daha iyi olmuş:)))
YanıtlaSilsağol deryacım benimde hoşuma gitti
Silsağolsun melisacım yapıyor:-)
sorma emelcim bende hiç hayır diyemem
YanıtlaSilpostu yazarkende kaç defa yutkundum durdum:(
Mantı sevmeyen var mıdır acaba!
YanıtlaSilDünyanın en lezzetli yemeyi bana göre ,tabi bir o kadar da zahmetli...
Ellerinize sağlık :)
Offfff ya bu resim öldürdü beniii....
YanıtlaSil