Herkese günaydınlar olsun. Dışarıda pırıl pırıl bir güneş var şu an, bahar havası gibi....
Kışın başındayız ama ben yazı özlemişim şimdiden...
Ne zamandır aklımdaydı fincanda kek pişirmek....Pişirdimde bir kaç ay önce resim arşivime bakarken
yayınlamadığımı farkettim.Yine pratik ve çok hafif, hafif diyorum fırındakinden daha farklı geldi bana... yumuşacıktılar....
Hem fırın açmak istemediğim zamanlar böyle tarifler kurtarıcı oluyor.
Küçük fincanlarımda kaşarlı-dereotlu tuzlu kekler pişirdim.
Nescafe fincanlarımda da kuru meyveli sade kek pişirdim.
tuzlu kek için malzemeler;
1 yumurta
1 fincan sıvıyağ
1 fincan süt
1 fincan yoğurt
tuz,rendelenmiş kaşar
ince doğranmış dereotu
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
not: klasik türk kahvesinde ölçüler
Fincanların içi hafifce yağlanır 1,5 kaşık kek konur. Bir tencereye sıcak su koydum. Fincanları içine yerleştirip
tencerenin kapağını kapattım. Ocağın en kısık gözünde pişmeye bıraktım. Kapaktaki nemin keklerin üzerine damlamamsı için havlu peçete koydum.
Kekler kabarınca da kapağı kaldırdım.
Tabi fırındaki gibi keklerin üzerinin çok kızarmasını beklemeyin.Pişmesi ,içinin çekmesi çok güzeldi.
Muffin kalıpları yerine kullanılan fincanlardaki bu keki daha denemediyseniz korkmadan deneyebilirsiniz..
Sonuç gayet iyi....Hatta fincandan çıkardığım kekleri görüntüleyemeden bitirdik.
tatlı kek için malzemeler;
1 ymurta
1 nescafe fincanı süt
1 nescafe fincanı sıvıyağ
kuru meyveler,damla çikolata
1 paket kabarttma tozu
aldığı kadar un
limon kabuğu rendesi
afiyetler olsun
fincanlardan yapışmadan çıkıyor mu kekler canım
YanıtlaSilfincanları yağladığımız için sorun olmuyor,
Silben zorlanmadım çıkarırken
Denemedim ama çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım, deneyeceğim hemen..
YanıtlaSilmutlaka deneyin pişman olmayacaksınız feray hanımcım
Silbir dönem pek meşhur du ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
evet çok meşhurdu bende zaten popüler olduğu zamanlarda yapmayı
Silsevmiyorum tarifleri,
eskiler yeniden gündeme gelsin diye sonra yapıyorum bahar hanımcım
Keşke son hallerini de görseydik:) ellerinize sağlık mutlaka çok lezzetlidir
YanıtlaSilbir dahaki sefere artık,kesinlikle güzeldi
Silsağol gülcancım
YanıtlaSilbende tatlısını yapmıstım ama tuzlusunuda deneyelım ellerinize sağlık
YanıtlaSilcanım bende tencerenin diğerinde de tatlısını yaptım,
Silteşekkür ederim
teşekkür ederim derya hanımcım
YanıtlaSilFırınım yok kek yapamam diyenlere tokat gibi cevap
YanıtlaSilkardelen hanım insan yeterki istesin yapamıyacağı yok bence
SilDegisik ve ilginc pisirme tarzi..zor olmuyormu pisirmek acaba..denemk istiyorum da?? ellerinize saglik
YanıtlaSilzannedildiği kadar zor değil,tencere içinde su olduğu için o kısık ateşte pişerken ben çok rahat başka işlerimi yapabildim,yemek pişermiş gibi yani
SilBir zamanlar ben de denemiştim galiba. Ama sizin çeşidiniz çok. Demek ki her malzemeyle yapılabilir. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilbende ne zamandır denemek istiyordum sonunda yaptım ve güzel olduğunu düşündüğüm için bloğuma koydum,teşekkürler ilhan bey
Silcanım bu n egüzel bir tarif...
YanıtlaSilellerine sağlık...
teşekkür ederim şirinecim
Silfincan kekini arkadaşımda yemiştim .çok güzel oluyor deneyemedim ama eline sağlık enfes
YanıtlaSilEVET CANIM BENDE TADINI ÇOK SEVDİM
Silbloğunuzu yeni gördüm bu kadar becerik olmaz yaaa yapan var yapamayan var hatta arkadaşlara 'erkek olsam hataydan kız alarım ' dedim :)... Bi tanıdığımız vardı Hatay da oturuyorlardı o da değişik tatlar biliyordu ve eli çok lezzetliydi maşallah sizinde öyle sevgiler
YanıtlaSilben bayağı geç kalmışım elinize sağlık...bloğumada beklerim sevgiler...
YanıtlaSilben geç kalmışım demekki elinize sağlık bloğuma da beklerim sevgiler...
YanıtlaSilmerhaba tesadüfen yorum kısmunda blogunuzu gördüm fete nasıl bulacagım begenmek isttedim yardımcı olurmusunuz safiye acar tok
YanıtlaSilsafiye hanımcım izleyen yani takipilerim listesiniz üzerine tıklarsanız izleme butonunu çıkacaktır
Sil