Rejimde yenilebilecek kadar masum bir tatlı tabi şekeri mümkün olduğunca
azaltmak gerekiyor.Benim gibi tatlı seviyorsanız bu biraz zor olur eminim.
Neyse efendim bu tarifim oktay ustanın ölçüsünden not almıştım.
Sadece su miktarının bir bardak daha arttırdım.Sizede o ölçüde yazacağım.
Afiyet olsun.
1 çay bardağı şeker
7 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
2 çay kaşığı safran
Pirinçleri bir güzel yıkayın ve tencerede 6 bardak suyla
dağılıncaya kadar pişirin.Bu arada üzümleride ekleyin.
Ayırdığınız 1 bardak suyu nişastayla özeyin ve şekerle birlikte
tencereye bırakın.Muhallebi kıvamını alınca ocaktan alın ve kuplara koyun.
Soğuyunca veya ılıyıncada yiyebilirsiniz.Ben safran sevmeyenler için bir bölümünü aldıktan sonra safranı ekleyip rengi sararıncaya kadar kısık ateşte
biraz daha kaynattım.
Alternatif olabilir rejim için ellerine sağlık
YanıtlaSilne lezizdir eminim, emeklerine sağlık.
YanıtlaSilay ayyyy muhtesem bir tat. cok ozlemistim zerdeyi... ellerine saglik...
YanıtlaSilun felice week end per Te...ciao
YanıtlaSilCanım Enfes görünüyor . ellerinize sağlık. bu güzellikleri ödülle taçlandıralım mı :)) bloguma bekliyorum. sevgilerimle...
YanıtlaSil