7 Ocak 2012 Cumartesi

TAVADA HAMSİ KIZARTMASI


             Söze ne hacet, hamsi sevenler bilir zaten bu lezzeti. Daha önceleri çok sevmez,  yesemde birşey anlamazdım balıktan.  Şimdi ise çok seviyorum, Helede yanında  bol limonlu  roka ve tere eşliğinde süper. Hafta sonu için de yapılacak uygun bir yemek,bir de hamsiyi temizlemek olmasa tabi...
Sağolsun eşimin görevidir:)  bizde elleri dert görmesin. 1,5 kilo alınan hamsiden iki büyük tava çıkıyor.Mısır unu ve biraz tuza bulanan hamsiler  yağ gezdirilmiş balık tavasına özenle yerleştirilir. Altı kızarınca kapağı ile ters çevrilen balıkların diğer kısmı da kızartılır.Afiyetle ve sağlıcakla kalın.

3 yorum:

  1. çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Canim hayirli aksamlar hamsiyi görünce yazmada gidemedim cok sevdigim balik türü hele bu kladar güzel olursa hic hayir diyemem ellerine saglik .

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)