Kendi memleketimin en meşhur gün ikramlarındandır. Yayınlamak bugüne kısmetmiş. Resim ise bloğu ilk açtığım zamanlardan. Yazarken utandım , 1 ay daha bekleseymişim tam 4 yıllık olacakmış fotoğraf. Ben çok tembel miyim ne? tarifine gelince;
kişi sayısına göre küçük çay bardağında ince düğü(irmik diyor bazı yöreler)
çiğköftelik bulgur anlayacağınız
çiğköftelik bulgur anlayacağınız
2 su bardağı kadar robotta çekilmiş fıstık
4-5 adet rendelenmiş domates
maydonoz,taze soğan(ince ince doğranmış olsun)
1 çay bardağı kadar tahin (kavrulmuş olanlarından)
tuz,nane ve pul biberi
yapılışı;
öncelikle domates suyuyla ince bulguru ezin.sıcak su ile de yapabilirsiniz, fakat domates suyuyla ezdiğiniz tadı yakalayamazsınız.
Yeterince ezildiğini anladığınızda tahini de ekleyip bir kaç kez daha yoğurun.
işte resimde de gördüğünüz kıvama gelince yeşillikleri ,fıstığı ve baharatları ekleyin. Biraz daha yoğurduktan sonra şekil verin. Yanında en çok yakışan yiyeceklerden biri haşlanmış beyaz lahanadır. Domates, salatalık,olmazsa olmaz turşu ve soğan piyazı ile mükemmel bir ikramdır.
Bu ara da yaz domateslerini difrizde sakladığım için istediğim renkte oluyor. Salçalarla bastırılmayacak tadı.
Domatesleriniz renksiz ise az biber salçasıyla renklendirebilirsiniz.
soğuk su ile sulandırılıp (çorba kıvamında )öyle de yenilmektedir. Ben bu haliyle daha çok sevdiğim için
böyle yapıyorum. Tercih sizin.
Ellerine sağlık canım..Köftelik ince bulgurla oluyor değil mi?Denemek isterim mutlaka..Bu arada bloğuna geri dönmene sevindim..Artık öyle uzun aralar verme..Merak ediyoruz sonra :)Sevgiyle kal canım..
YanıtlaSilteşekkürler canım :) evet çiğköftelik bulgurla oluyor
SilBugün ben de yaptım.. Yapabiliyormuşum meğer :) Tarif için teşekkürler.. Resim gönderecektim bilemedim..
YanıtlaSil