Evde kuruları büyük bir hızla tüketmeye çalışıyorum ki yenilerini kurutayım:)
Aklıma ne geliyorsa pişiriyorum.Patates,patlıcan oturtması diye yaptığımız yemeği bu defa kurularla yaptım.
Siz de benim gibi kuru sebzeleri sevenlerdenseniz kesinlikle çok güzel bir yemek oldu,tavsiye ederim.
malzemeler;
bir avuç kurutulmuş patlıcan
bir avuç kurutulmuş biber
bir avuç kurutulmuş kabak
bir avuç kurutulmuş domates
700-800gr. kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
tuz ve 2 yemek kaşığı tereyağı
öncelikle kuruları ayrı ayrı 8 dakika haşlayıp suyunu süzün ve soğuk suya tutun. Fırına dayanıklı bir kaba
yerleştirin.
eti yumuşayıncaya kadar pişirin. Tereyağında söğüş doğranmış soğanları kavurun ve eti de ilave edip soteleyin.
tuz ve biraz biber salçası ekleyip tavadaki kuruların üzerine yayın. 1,5 su bardağı suyu da ilave ederek fırında pişirin
veya ocak üzerinde de suyu bitinceye kadar kısık ateşte pişirebilirsiniz.
afiyetler olsun.
elıne sağlık ne guzel kendı kurularını kurutabılıyorsun ıstanbulun nemlı havasında bıraz zor gelıtor bana
YanıtlaSilOyy oyy yemeklerin en güzeli kurular! Ellerinize sağlık harika görünüyorlar...
YanıtlaSililk önce yorumun için teşekkür ederim canım
YanıtlaSilhediyem sana çıksada çıkmasada ben yinede seninle uygun bir zamanda tanışmak isterim
ve memnun olurum canım...mailiden ayrıntılı görüşebiliriz :-)
Çok güzel bir fikir bizde sebzeleri kuruturuz.Denemek lazım,ellerine saglık.
YanıtlaSilcanım benim harika gözüküyor mutlu pazarlar..
YanıtlaSilDaha bugün bir sürü kuru aldım bunu deniycem.Selamlar....
YanıtlaSilellerınıze saglık.....harıka gorunuyor
YanıtlaSilEline sağlı:)
YanıtlaSilellerine sağlık nefis olmuştur.
YanıtlaSilHım denenmeli.bloğunuzu takibe aldım.banada beklerim.
YanıtlaSilNe güzel fikir verdiniz. Az az bir sürü kurutulmuş sebze var dolapta. Hemen yaparım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSileline sağlık canım
YanıtlaSilkurular pişerken mutfaktaki kokuları çok severim ben
şimdi o kokuyu duymuş kadar oldum
ELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilNEFİS GÖZÜKÜYOR
HAYIRLI AKŞAMLAR