4 Haziran 2012 Pazartesi

YÖRESEL BİR TATLI DAHA...KAYGANA TATLISI...

Pankek diye yaptığımız hamur işinin çook eskiler de bizimkilerin yaptığı tereyağlı, pekmezli
 hali  namı diğer kaygana.....
Bilmiyorum başka yörelerde de yapılıyor mu?  adı nedir? Bizim bildiğimiz ve yaptığımız şekilde
malzemeleri;
4-5 yumurta(yumurtası çok oldukca daha güzel oluyor)
biraz tuz ve 2 su bardağı su
2 çay kaşığı kabartma tozu
kek kıvamında olacak şekilde un
Bu malzemeleri pürüzsüz hale gelecek kadar bir güzel çırpın.
Saçta yapılırsa daha güzel olur ama benim imkanım olmadığı için yağsız teflon tavada
pişirdim. Bir yemek kaşığı kadar sıcak tavaya koyup arkalı önlü kızarıncaya kadar pişirin.


Bu şekilde olan kayganalarımız kenarda beklerken bir tencerede 2 su bardağı pekmezle
5 yemek kaşığı tereyağını kaynatın.Bu pekmezli şuruba kayganaları atın ve şurubu emmesini sağlayın. 

                      Ilıkken  yiyebileceğiniz gibi daha sonra da yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ayrıca pekmezlemeden kahvaltılarda da yapabileceğimiz pratik bir tarif....











6 yorum:

  1. Ellerine sağlık arkadaşım çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. daha önce hiç duymmıştım çok değişik bir tatlı olmuş..ellerine sağlık canım yiyenlere afiyet şeker olsun..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım bu tatlıyı çok duydum ama tatmak nasip olmadı.değişik bir tarif olmuş;)

    YanıtlaSil
  4. eline saglık:)) ben de duymustum bu tatlıyı ama hic yemedim güzel gorunuyor:)

    blogdaki Chanel parfüm cekilisime beklerim:)) http://bit.ly/LhPm25

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık..sevgiler:))

    YanıtlaSil
  6. ÇOK İŞTAH AÇICI DURUYOR

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)