malzemeler;
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sirke
2 yumurta
yarım paket yaşmaya veya kuru maya
biraz tuz ve aldığı kadar un
Hamuru yoğurun ve 1-2 saat dinlenmeye
bırakın.15 beze yapın ve
üçer üçer bezeleri merdane veya oklayayla
açabildiğiniz kadar açın.Tabi bezeleri nişasta ve un karışımıyla açarsanız çok
daha güzel bir sonuç olur.Açtığınız yufkanın üzerine taze kaymak sürün.
(Mandıralardan veya şarküterlerden temin edebilirsiniz.) Açtığınız yufkayı
dörde kesin ve ince kısmından başlayarak sıkıştırmadan gül şekli verin.Üzerine
erittiğiniz tereyağını da fırçayla sürün ve sıcak fırına verin.Kızarınca
çıkarın.
Bol pudra şekeri serpin,dilerseniz sade de
yiyebilirsiniz. Çayın yanaın da nefis oluyor.
görüntü güzel bakalım tarif nesıl bekliyoruz sevgiler
YanıtlaSilGÖRÜNTÜ SÜPER..
YanıtlaSilMERAKLA BEKLİYORUM
:)