6 Haziran 2012 Çarşamba

KAYMAKLI SAÇ ARASI



malzemeler;
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sirke
2 yumurta
yarım paket yaşmaya veya kuru maya
biraz tuz ve aldığı kadar un
Hamuru yoğurun ve 1-2 saat dinlenmeye bırakın.15 beze yapın ve
üçer üçer bezeleri merdane veya oklayayla açabildiğiniz kadar açın.Tabi bezeleri nişasta ve un karışımıyla açarsanız çok daha güzel bir sonuç olur.Açtığınız yufkanın üzerine taze kaymak sürün. (Mandıralardan veya şarküterlerden temin edebilirsiniz.) Açtığınız yufkayı dörde kesin ve ince kısmından başlayarak sıkıştırmadan gül şekli verin.Üzerine erittiğiniz tereyağını da fırçayla sürün ve sıcak fırına verin.Kızarınca çıkarın.
Bol pudra şekeri serpin,dilerseniz sade de yiyebilirsiniz. Çayın yanaın da nefis oluyor.
Afiyetler olsun.






2 yorum:

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)