Tam zamanı olan baklanın tarifi bloğumda olmazsa olmaz tabi....
Yayınlanmayı bekleyen resimde aradan çıksın.Gerekli malzeme;
yarım kilo bakla
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 küp şeker
tuz ,yanında yemek için sarımsaklı yoğurt
Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun.Salçayı ve küp şekerleride
ekleyin.Küçük halkalar şeklinde doğranmış baklaları da ilave edip biraz kavurun.
Ben susuz sevdiğim için düdüklü tencerede 8-10 dakika kendi suyunda ve buharında pişiriyorum.
Ben sulu severim diyorsanız soğanları kavurma aşamasında 1-2 yemek kaşığı un da ilave edip kavurun ki yemeğinizin taneleri
suyundan ayrı ayrı durmasın.Unun ilavesi ile özlü bir yemek olacaktır.
Afiyetler olsun.
sahiden tam zamanı bende geçen gün yaptım ilk baklamı birkaç kez daha yaparım,ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilBaklan nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilzamanı geldi bol bol tüketmeli
YanıtlaSilellerinize sağlık
bayılırım, ellerine sağlık, afiyet olsun.
YanıtlaSilbakla pişerken çıkardığı o kokuya bayılırım üzerinde de böyle sarımsaklı yoğurtla nefis olmuş nefis
YanıtlaSilEllerinize sağlık.Zeytinyağlı baklayı salçalı olarak yemedim hiç.Denemek lazım.
YanıtlaSilOi querida!!!!Acabei de conhecer o seu blog e Adorei!!
YanıtlaSilJá estou seguindo viu?
Se puder da uma passadinha no meu pra conhecer e se gostar me segue tbm, ficarei muito feliz!!!!!
Bjooooooooooooooe com Deus!
Vanessa Gramari
@vanessagramari
varalurbano.blogspot.com
ellerinize sağlık afiyet olsun
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok severim baklayı afiyetler olsun. sevgilerimle....
YanıtlaSil