19 Nisan 2012 Perşembe

SARIMSAKLI ZEYTİNYAĞLI BAKLA

Tam zamanı olan baklanın tarifi bloğumda olmazsa olmaz tabi....
Yayınlanmayı bekleyen resimde aradan çıksın.Gerekli malzeme;
yarım kilo bakla
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 küp şeker
tuz ,yanında yemek için sarımsaklı yoğurt
Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun.Salçayı ve küp şekerleride
ekleyin.Küçük halkalar şeklinde doğranmış baklaları da ilave edip biraz kavurun.
Ben susuz sevdiğim için düdüklü tencerede 8-10 dakika kendi suyunda ve buharında pişiriyorum.
Ben sulu severim diyorsanız soğanları kavurma aşamasında 1-2 yemek kaşığı un da ilave edip kavurun ki yemeğinizin taneleri
suyundan ayrı ayrı durmasın.Unun ilavesi ile özlü bir yemek olacaktır.
Afiyetler olsun.


9 yorum:

  1. sahiden tam zamanı bende geçen gün yaptım ilk baklamı birkaç kez daha yaparım,ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. Baklan nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. zamanı geldi bol bol tüketmeli
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. bayılırım, ellerine sağlık, afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  5. bakla pişerken çıkardığı o kokuya bayılırım üzerinde de böyle sarımsaklı yoğurtla nefis olmuş nefis

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık.Zeytinyağlı baklayı salçalı olarak yemedim hiç.Denemek lazım.

    YanıtlaSil
  7. Oi querida!!!!Acabei de conhecer o seu blog e Adorei!!
    Já estou seguindo viu?
    Se puder da uma passadinha no meu pra conhecer e se gostar me segue tbm, ficarei muito feliz!!!!!
    Bjooooooooooooooe com Deus!

    Vanessa Gramari
    @vanessagramari
    varalurbano.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık afiyet olsun

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık canım çok severim baklayı afiyetler olsun. sevgilerimle....

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)