MALZEMELER
5 yumurta
1 su bardağı şeker
1 fincandan az sıvıyağ
YAPILIŞI Yapışkan kıvamı alan pandispanya kekimi yağlanmış kelepçeli kalıba döküp,pişirdim.Fırından çıkan kekimi soğuduktan sonra ortadan ikiye kestim.1 portakal suyunu biraz şekerle tatlandırıp keklerimi ıslattım.Pasta kremasını hazırladıktan sonra içine bir pakette kremşanti ekledim.Rendelediğim portakal kabuklarınıda karıştırıp kekimin üzerini kapladım.1 portakal suyuyla 2 yemek kaşığı nişasta, 3 yemek kaşığı şekerle hazırladığım sosuda ılıdıktan sonra üzerine döktüm portakal dilimleriyle süsledim.Hem ne yediğimizi bilerek hemde daha ekonomik olan pastamı doğum günümüde aradan çıkarmak için bir gece dinlenmesi için dolaba kaldırdım. Hepinize afiyet balşeker olsun.....
Canım
YanıtlaSilçok teşekkür ederim ..
Ellerine sağlık çok nefis bir pasta olmuş..
Tarifi aldım
gelen tarifleri sırasıyla yayınlıyorum senin tarifin cumartesi yayında olacak tekrar teşekkürler...
Blog adımı yazmışsın ama tam link verebilirmisin canım..
Yani http://mandalincikmazi.blogspot.com /
şeklide o zman sayfama yöndendirme olacak ben de senin linkini hem tarif olarak hem sayfa olarak vereceğim.
teşekkürler...............
portakallı tatları çok severim.ellerine sağlık arkadaşım.pasta çok güzel olmuş.sevgiler.
YanıtlaSilSevdacığım sağol canım....yorumlarınız çok değerli benim için inan....
YanıtlaSilÖncelikle aramıza hoşgeldiniz
YanıtlaSilPortakallı lezzetlre bayılırım.Ellerinize sağlık
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilMERHABA ellerinize sağlık hepsi bir başka güzel görünüyor bende bloguma bekliyorum
YanıtlaSil