26 Haziran 2013 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI GİRİT KABAĞI DOLMASI

Bir zeytinyağlı aşığı olarak baktımda bloğumda ne kadar az yer vermişim o güzel lezzetlere....
Özellikle yaz aylarında daha bi severim zeytinyağlıları,buzdolabında bir gün kaldıktan sonra yoğurtla yemesi pek keyiflidir,
acıktım mı ne?
bugüne kadar yemediyseniz kesinlikle hemen yeyin,diğer kabaklardan daha lezzetli olduğunuu göreceksiniz.

malzemeler;
1 kilo girit kabağı
1 su bardağı pirinç
4 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz,karabiber,yenibahar,kimyon,yenibahar,pulbiberi
zeytinyağı ,dereotu,nane
kabaklar yıkanır ve içleri oyulur.
diğer iç malzemeler harmanlanır ve kabakların içine doldurulur,klasik domatesle kapak yapabilirsiniz veya benim gibi kendi kapaklarınıda yerleştiriebilirsiniz. İç harcını dolmaya doldururken çok basmayın,pirinçler piştiğinde sertleşmesin.
 
ben acıyı sevdiğimden ve dolmaya da acılık versin diye artan harcıda kurutulmuş biber kurusuyla doldurdum.
 
1-5 su bardağı ve biraz tuz ekleyip ocağın en kısık gözünde pişirin.afiyetler olsun.
 

 



2 yorum:

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)