10 Şubat 2013 Pazar

GARNiTÜRLÜ -SEBZELİ- ŞEHRİYE PİLAVI


Malum evimizde her zaman pişirilen bir pilav ama arşivimde olsun diye ekliyorum.
malzemeler;
2 su bardağı şehriye
1 adet havuç
1 küçük kase bezelye
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığğı tereyağı
1,5 su bardağı su 
1,5 su bardağı et suyu
tereyağını koymadan sıvıyağda şehriyeler biraz kavrulurken, 
bezelye ve küp küp doğranmış havuçlarda kavrulması için eklenir.Şehriyeleri çok kavurmayın.
Biraz kahverengileşsin.
Su ve tuzu da ilave edilen şehriye pilavı piştikten sonra demlenmesi için bekletilir.
İçine dereotunu doğrayıp servis ederseniz öylede pek yakışıyorlar.

 afiyetler olsun efendim hepinize iyi geceler..........


5 yorum:

  1. renklı bır pılav olmus elıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. günaydın çok güzel olmuş bu pilavın kıvamını tutturmak çok kolay değil ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir görüntü. Nasıl da iştah açıcı olmuş. Ellerine sağlık canım... İlk fırsatta denemek istiyorum...
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. sevgili arkadaşım şehriyeli salata çok hoşuma gider sende güzel tarif etmişsin eline sağlık ayrıca dereotunu çok yakıştırırm buna . şimdi olsa yesem dedirttin. bende seni beklerim, görüşmek dileğiyle sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık Gülcümm oldukça iştah açıcı görünüyorlar..Hiç denememiştim bu şekilde..Mutlaka deneyeceğim..Sevgilerr ..

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)