18 Ekim 2012 Perşembe

BULGURLU KARA KABAK DOLMASI-Sarımsaklı yoğurtla

Kıymalıdan ziyade özellikle bulgurla yapılan kabak dolmasını ikindi çaylarınızın yanında da 
tavsiye ederim.Sarımsaklı yoğurtla da tadı bir başka....
Güz kabaklarıyla dahada güzel olur.
malzemeler;
5 adet kara kabak
1 su bardağı bulgur
2 baş kuru soğan
2 adet domates
4 diş sarımsak
taze nane,maydonoz fesleğen(festikan)
pulbiberi,tuz ve zeytinyağı
Kabaklarortadan ikiye kesilir,dışları alaca soyulur ve iç kısmı çıkartılır.
Diğer malzemeler karıştırılır ve kabakların içine doldurulur. Üst kısmına domates dilimleri yerleştirilir.
Kısık ateşte pişirilir. Bulgurlardan dışarı kaçanlar olunca ocağın altı kapatılır.
Ilıyınca arzuya göre sarımsaklı yoğurtla servis edilir.
Afiyetler olsun.



13 yorum:

  1. Off bende çok seviyorum, ellerine sağlık canı..

    YanıtlaSil
  2. yok mu 1 tabak daha :)))
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  3. canımmm ellerine sağlık harika yaparsın bilmezmiyim
    bu arada balkon manzaranı gördüm :(
    şaka gibi ............
    sevgiler canım öptüm

    YanıtlaSil
  4. bulgurun girdiği herşey çok güzel. eline emeğine sağlık. sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. emeğinize sağlık. tarifleriniz harika.
    demir döküm tencere ödüllü yemek yarışmamıza katılır mısınız. bekliyoruz

    YanıtlaSil
  6. cok guzel,ve lezzetli gorunuyor.ahh bide cocuklar yese.kucuk kizim saatlerce yememek icin aglama kapasitesine sahip.ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  7. benimkilerde öyle inatla kabağın her yemeğini ve mezesini yapıyorum ki
    artık alışıp yemek zorunda kalsınlar diye...

    YanıtlaSil
  8. Bulgurlu hiç denemedim ama kısa zamanda denemek istiyorum ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)