Kıymalıdan ziyade özellikle bulgurla yapılan kabak dolmasını ikindi çaylarınızın yanında da
tavsiye ederim.Sarımsaklı yoğurtla da tadı bir başka....
Güz kabaklarıyla dahada güzel olur.
malzemeler;
5 adet kara kabak
1 su bardağı bulgur
2 baş kuru soğan
2 adet domates
4 diş sarımsak
taze nane,maydonoz fesleğen(festikan)
pulbiberi,tuz ve zeytinyağı
Kabaklarortadan ikiye kesilir,dışları alaca soyulur ve iç kısmı çıkartılır.
Diğer malzemeler karıştırılır ve kabakların içine doldurulur. Üst kısmına domates dilimleri yerleştirilir.
Kısık ateşte pişirilir. Bulgurlardan dışarı kaçanlar olunca ocağın altı kapatılır.
Ilıyınca arzuya göre sarımsaklı yoğurtla servis edilir.
Afiyetler olsun.
Off bende çok seviyorum, ellerine sağlık canı..
YanıtlaSilteşekkürler feray hanım
Silyok mu 1 tabak daha :)))
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
şirinem olmaz mı hiç buyur gel
Silcanımmm ellerine sağlık harika yaparsın bilmezmiyim
YanıtlaSilbu arada balkon manzaranı gördüm :(
şaka gibi ............
sevgiler canım öptüm
arkadaşım benim yaaa seni inanılmaz özledim....:(
Silbulgurun girdiği herşey çok güzel. eline emeğine sağlık. sevgilerimle...
YanıtlaSilteşekkür ederim canım
Silemeğinize sağlık. tarifleriniz harika.
YanıtlaSildemir döküm tencere ödüllü yemek yarışmamıza katılır mısınız. bekliyoruz
teşekkür ederim,neden olmasın?
YanıtlaSilcok guzel,ve lezzetli gorunuyor.ahh bide cocuklar yese.kucuk kizim saatlerce yememek icin aglama kapasitesine sahip.ellerine saglik.
YanıtlaSilbenimkilerde öyle inatla kabağın her yemeğini ve mezesini yapıyorum ki
YanıtlaSilartık alışıp yemek zorunda kalsınlar diye...
Bulgurlu hiç denemedim ama kısa zamanda denemek istiyorum ellerinize sağlık.
YanıtlaSil