Çok tavuk sever biri değilim,özellikle yedikten sonra pişman olanlardanım.
Şinitzel olarak veya köri baharatıyla yapılan tavuk yemeklerini
yemeyi daha çok seviyorum.Ayrıca alışılmış tavuk tariflerindende sofralarda daha şık
duruyor. Anavatanı Avusturya olan bu yemek Almanlar için de olmazsa olmaz....
Biz kalabalık aile olunca 1 kilo yapıyorum.Vereceğim ölçü 1 kilo için;
3 adet yumurta
2 su baradağı un
yarım paket galete unu
1 su bardağı ufalanmış mısır gevreği (cornflakes)
Kızartmak için 2 su bardağı sıvıyağ
Şinitzelleri kasaptan alırken dövdürmediyseniz,
siz bu işlemi yaparsanız daha güzel olur.Ben dahada lezzetli olsun diye
şinitzelleri birkaç saat baharatlarla ve biraz zeytinyağında beklettim.Tavukları önce una bulayın.Sonra çırpılmış yumurtaya en sonda galete un ile karıştırılmış mısır gevreğine bulayın.
En sonda kızgın yağda arkalı önlü kıpkırmızı oluncaya kadar kızartın.
Yanında sevdiğiniz garnitürle,pilavla,kızartmayla servis yapabilirsiniz.
Afiyetler olsun.
Çok lezzetli oluyor gerçekten bende hep yaparım. Ellerinize sağlık..Bu arada sizi takibe aldım.Sizde alırsanız sevinirim
YanıtlaSilteşekkürler canım,ben seni takipteyim zaten
YanıtlaSilmısır unuyla ne güzel olur, ellerine sağlık, hayırlı kandiller.
YanıtlaSilevet mısır unuda çok yakışır,
Silbir dahaki sefere öyle yaparım,
fikir için sağol tatlım
ne güzel kızarmış, ellerine sağlık, hayırlı kandiller.
YanıtlaSilŞinitzeli bende çok severim Eline sağlık.
YanıtlaSilsevgilerimle
sağol canım
SilELLERİNE SAĞLIK TATLIM.
YanıtlaSilHAYIRLI KANDİLLER.
sağol bebeğim sanada hayırlı kandiller
Silzeytinyağında bekletmek güzel fikir.elinize sağlık
YanıtlaSilevet Şehbal Feyzacım daha yumuşak ve güzel oluyor
Sil