Yaz aylarında serinletici özellikle de ramazan ayı için yapıp dolaplara hazırlamak gerekiyor.
Kaynatmadan, vişnenin doğal rengi ve tadını kaybetmeden yapılacak bir tarif veriyorum size....
1 kilo vişneye 2 su bardağı toz şeker (arzuya göre azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz)
Vişneleri bir güzel ayıklayıp,yıkayın.Üzerine şekrleri ilave edin ve en az 24 saat suyunu bırakacak kadar bekletin.
Elekten süzün.Daha sonra beyaz tülbentten geçirin.Sodanın içine biraz ekleyip servis yapabilrsiniz.
Başka alternatif olarakta limon,nar,portakal gibi meyve sularıylada karıştırıp içebilirsiniz.
Bol serinletici günler diliyorum.
Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilNasilda ozledim taze visne suyunu insallah kismetse vatan topraklarina son 5gunum kaldi ondan sonra gelsin taze taze meyvecikler sebzecikler :D
YanıtlaSilHele visne suyu yoook muuu yaz zamani en guzel olani :) ellerine saglik ;)
inşallah bir başka memleketimizin meyveside havasıda
Silçok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım serince ne iyi gider;)
YanıtlaSilBugün semt pazarımız var.Aslında vişne almak aklımda vardı.Hem kekini hemde suyunu yapmak lazım.İşallah bulurum.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilcanım tam zamanı eminim bulursun,kolay gelsin:)
SilBunu deneyecegım. Guzele benzıyor: )
YanıtlaSilkesinlikle denemelisin canım çok doğal bir rengi çıkıyor
SilSıcak günlere en sağlıklı içeceklerden biri, ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgiler
Bakıyorum sıcaklardan olacak çoğu blogda hafif tarifler var. Ben de her hafta vişne alıyorum ve konservesini yapıyorum. Dediğiniz gibi akşam sodayla karıştırıp buzla ve de tanesiyle hazırlıyorum, sıcak akşamlarda harika oluyor.
YanıtlaSilHUUUU NERELERDESİN CANIM..
YanıtlaSilHAYIRLI RAMAZANLAR...