Malzemelerde ölçü vermeyeceğim, çünkü el ayarı yapılacak yiyecek bana göre.Pirinç,biraz bulgur,bolca kıyılmış soğan (ne kadar çok soğan o kadar lezzet bana göre) pul biberi,kimyon,bolca nane kurusu,yeni bahar, 7 baharat,tuz,fesleğen kurusu,biraz biber salçası,sıvıyağ, 2-3 diş sarmsak,tabiki nar ekşisi bir güzel karıştırılır ve haşlanan biber,patlıcan kurusuna doldurulur.Ağızları içe doğru bastırılır ve su,sıvıyağ ve birazda nar ekşisi dökülen kurularımız en kısık ateşte pişirilir.Dinlenince servise hazır.Afiyetle ve sağlıcakla kalın....
! ! ! nane maydonoz sofrası! ! ! ..kendi mutfağımda denenmiş,lezzeti onaylanmış,resimli tatlı,pasta,kek,poğaça,börek,kurabiye,yemek,salata,mezeler veee..daha hepsi...
16 Aralık 2011 Cuma
KURU BİBER DOLMASI ve LAHANA SARMASI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
mmmmm...
YanıtlaSilmisss...
miss..
bayılırımm kuru dolmasına:)
bende yapacağım inşallah bu hafta sonu..
ellerinine sağlık canım:)
bi tanecik ettım ağzıma müsaden ile..
musmutlu hafta sonları..
sevgilerimle..
:)
maşallah anacım ne ara pişirdinde yayınladın ellerine sağlık nefis olur dolmaların diğer yaptıkların gibi
YanıtlaSilhangisini alsam şaırdım yavv,üçünü de çok severim bu tabağı ben alsam..:))sevgiler...
YanıtlaSilofff.harika olmuş cnaım.nasılda severim.gece gece hiç iyi olmadı ama gördüğüm.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilharikaaaa ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilayva reçelinide bekliyorum.
harika ellerine sağlık. reçel nasıl oldu merakla bekliyorum svgiler.
YanıtlaSilCanim ellerine saglik, kuru biber dolman harika olmus, istah aciyor.
YanıtlaSilCanim sana bir sorum var, sablonunun yazim bölgesini nasil genislettin, cok güzel olmus bende denemek istiyorum, yazabilirsen sevinirim, sevgiler....
Tam ANTEP usûlü görünüyor doğrusu
YanıtlaSil